28 Aralık 2013

The Unbecoming of Mara Dyer - Michelle Hodkin

Mara Dyer kim?!

Kitap: The Unbecoming of Mara Dyer
Yazar:  Michelle Hodkin
Yayıncı: Pegasus
Yayın Tarihi: Belli Değil
Sayfa Sayısı: 452
Seri Adı: Mara Dyer
Tür: Genç Yetişkin, Fantastik, Romantizm, Gizem
Goodreads | Amazon

Puanım:


Mara Dyer, hayatın bu kadar yabancılaşabileceğini tahmin edemezdi. Hastanede, oraya nasıl geldiği ya da arkadaşlarını ve sevgilisini öldürüp kendisinin gizemli bir şekilde tek bir çizik bile almadığı tuhaf kaza hakkında bir fikri olmaksızın komadan uyanır. Doktorlar, yeni bir şehirde ve okulda hayata yeniden başlamanın ona ve kaybettiği hafızasına iyi geleceğini söylerler. Ama Mara’nın yeni başlangıcı rahat olmaktan çok ötedir. Ölen arkadaşlarının yüzlerini her yerde görüyor ve ne zaman diğer insanların öleceğini daha olaylar gerçekleşmeden görse, Mara çıldırmış olup olmadığını merak ediyordur! Ve bunlar yetmiyormuş gibi, hayatında gördüğü en güzel erkek olan Noah Shaw onu bir türlü yalnız bırakmıyordur... ama hayatı onun etrafında çözülürken Mara, Noah’ın büsbütün başka bir gündemi olup olmadığını merak etmekten kendini alamaz.


Adım Mara Dyer değil, ama avukatım bir isim seçmem gerektiğini söyledi. SAT için çalışan bizler için bir takma ad, bir nom de plume. Takma ada sahip olmanın garip olduğunun farkındayım ama bana güvenin, bu şu anda hayatımdaki en normal şey. Aslında size bunları söylemem bile pek akıllıca değil. Ama şu koca ağzım olmasa kimse 17 yaşında Death Cab for Cutie dinleyen birisinin cinayetlerden sorumlu olduğunu bilmez. Hiç kimse dışarıda bir yerde cesetler sayan bir B öğrencisinin olduğunu bilmez. Ve sizin bilmeniz önemli, böylece bir sonraki siz olmayacaksınız.

Rachel'ın doğum günü sadece başlangıç. Hatırladığım bu.

"Mara Dyer"
New York City
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mara,  arkadaşlarının ve sevgilisinin öldüğü kazadan sıyrık almadan kurtulmuş ama bilincini kaybetmiştir. Komadan uyandığında hayatının eskisi gibi olmayacağının farkında bile değildir. En iyi arkadaşını kaybettiği kaza hakkında hiçbir şey hatırlamıyordur. Geçirdiği travma nedeniyle zor zamanlar geçiren Mara, geçmişini unutmak ve hayatına devam etmek için ailesi ile birlikte Florida'ya taşınır. Ancak geçmiş peşini bırakmaz. Halüsinasyonlar ve kabuslar görüyor, kazada ölenlerin hayaletleri peşini bırakmıyordur. Yavaş yavaş o geceki olayları hatırlamaya başlasa da kazanın sebebini bir türlü bulamaz. Bunlar yetmiyormuş gibi garip bir şekilde ölmesini istediği kişiler tam da hayal ettiği şekilde ölmeye başlamıştır. Mara dertleriyle uğraşadursun okulun en yakışıklı ve ulaşılmaz çocuğu Noah Shaw'ın dikkatini çekmiştir. Noah, Mara ile yakınlaşmak için elinden geleni ardına koymaz ama Mara her ne kadar Noah'dan hoşlansa da ondan uzak durması gerektiğini bilmektedir. Noah okuldaki tüm kızlarla tek gecelik ilişkiler yaşamış kazanovanın tekidir ve Mara için kesinlikle tehlikelidir!

"Seni şimdi öpersem ne yaparsın?"
Güzel yüzüne ve güzel ağzına baktım ve onu tatmayı her şeyden çok istedim.

"Karşılık veririm." dedim.
Noah & Mara | The Unbecoming of Mara Dyer

The Unbecoming of Mara Dyer ilginç ve gizem dolu bir kitap. Kitabın %75inde Mara'nın tam olarak kim /ne olduğunu ve geçmişinde yaşananları öğrenemiyoruz. Bu da kitaba hem gizem katıyor hem de bizi tahmin yürütmeye itiyor. Ne yalan söyleyeyim tahminlerimin hiçbiri doğru çıkmadı =D

Kitabın konusunu ve yorumları okuduysanız eminim Noah Shaw'ı merak etmişsinizdir. Son derece seksi ve bir o kadar sinir bozucu bir karakter. Diğer kızlara kötü davransa da Mara'yı elde edebilmek için her yolu deniyor. İyi çocuk mu yoksa kızı kandırıyor mu diye düşünürken çocuk resmen 180 derece karakter değiştirdi yahu o.O Gıcık ama cool olmaktan yılın aşığı moduna geçişini şok geçirerek okudum. Ve keşke karakteri bu kadar değişmeseydi dedim. Yine de hayallerinizi süsleyecek erkek karakterlerden olduğunu düşünüyorum.

Tam olarak ne okuduğunuzu anlayamamak biraz sinir bozucu aslında. Ciddiyim. Uzun süre neler döndüğünü anlamakta zorlandım. Sonra ise yazarın bu kadar gizem katması hoşuma gitmeye başladı. Kitapta bir şeyler oluyor ama ne olduğunu ya da neden olduğunu anlamıyorsunuz. Bu da diğer genç yetişkin kitaplarla kıyaslanınca kitabı daha ilginç kılıyor. Geçmişin üzerindeki sis perdesi aralanırken paranormal olduğunu düşündüğüm kitap ilginç bir şekilde polisiyeye döndü. Noah ve Mara, gerçekleri bulmak için Sherlockluğa soyunuyor. Ama bu gerçeklerin beklentilerimi karşıladığını söyleyemem. Ben daha şeytanca bir şey çıkacağını düşünmüştüm. Öyle olsa daha çok severdim sanırım.

Kitabın bir sonu var! Devam kitabını deliler gibi istemeniz ve bu uğurda meraktan ölmeniz mümkün. Şimdiden uyarayım. 3 kitaplık Mara Dyer serisinin diğer iki kitabının isimleri ise The Evolution of Mara Dyer ve The Retribution of Mara Dyer. Kitabın tanıtım videosu da hayli ilgi çekici. 



Videoyu izlediğinizde beklentileriniz kitapta olanlardan çok farklı olacaktır. Şöyle söyleyeyim. Obsidiyen'in tanıtım videosunu ve kitabın kendisini düşünün. Aynı olay bunda da var =D Yani bir şeyler oluyor ama o kadar da çok değil. Son olarak kitabın yayın hakları Pegasus'ta ve ne zaman çıkacağını ben de bilmiyorum.

1 yorum :

  1. Videoyu izledikten sonra çok merak ettim kitabı :) Okumak isterim. Çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil