6 Şubat 2013

Anlaşmalı Evlilik - Sherry Thomas


Kitap: Anlaşmalı Evlilik
Yazar: Sherry Thomas
Yayıncı: Artemis
Yayın Tarihi: Haziran 2011
Sayfa Sayısı: 336
Tür: Tarihi Romans, Yetişkin
Goodreads | Okuoku | D&R
Londra sosyetesinin gözünde Lord ve Leydi Tremaine’in ideal bir birlikteliği vardı. Nezaket, saygı ve özgürlük üzerine kurulu, kusursuz bir evlilik. Oysa bu mükemmellik, buz dağının sadece görünen bölümüydü. Zira imrenilen karı koca son on yıldır ayrı kıtalarda yaşıyordu. Oysa bir zamanlar Tremainler açısından her şey bambaşkaydı... Gigi Rowland, Camden Saybrook’a görür görmez vurulmuştu. Ama büyük bir tutkuyla başlayan birliktelikleri düğünlerinin sabahında hazin bir şekilde son buldu. Şimdi Gigi yeniden evlenebilmek için özgürlüğünü geri istiyor. Camden’sa, Amerika’dan dönüp özgürlüğü karşılığında ona inanılmaz bir teklifte bulunacak. Gigi’nin kararı hayal bile edemeyeceği sonuçlar doğurabilir. Sırlar ortaya çıkacak, arzular alevlenecek. Londra’nın en gözde çifti ya yeniden aşık olacak, ya da her şey tamamıyla sona erecek...

Leydi Tremaine (takma adıyla Gigi) annesinin hayallerini hayata geçirir ve bir dükün mirasçısı ile evlenmeyi başarır. Ancak bu evlilik planladığının aksine aşk evliliğidir ve gerçekleştirmek için Gigi'nin bencilliğine kurban gidip çok büyük bir oyun oynaması gerekmiştir. Gigi'nin bu hatası onu hem aşık olduğu adamdan koparmış hem de tüm hayallerini yıkmıştır. Bu evlilikten kurtulmak ve güvenebileceği iyi bir adamla evlenebilmek için en sonunda boşanmaya karar verir. Fakat beklenmeyen bir şey olur ve Gigi'nin eşi Lord Tremaine (Camden) 10 yıl sonra evine döner. Gigi'nin karılık görevini yerine getirip ona erkek varis vermesi karşılığında boşanmayı kabul edebileceğini söyler. Aksi halde Gigi'nin bu 10 yıl içinde yaşadığı tüm ilişkileri ortaya çıkartıp gelecekte kimseyle evlenememesini sağlayacaktır. Gigi'nin hem eskiden büyük bir aşkla evlendiği adamla bu kadar yakın olması hem de ileride evleneceği adama sadık kalması çok zordur. Bir yandan eski hatalarını tekrarlamamak için çabalarken diğer yandan Camden'a karşı hislerine karşı koyamaz.

Aşk romanlarını çok sık okuyan birisi değilim ama bazen romantik tarafım tutuyor işte =P Aşk romanlarının bilindik konularının aksine bu kitapta olaylar ters işliyor. Büyük bir aşk aynı büyüklükte bir düşmanlığa dönüşüyor. Birbirine katlanamayan iki insan duygularını korumaya çabalasa da aralarındaki çekimi de görmezden gelemiyor. Bu da ortaya komik ve romantik bir hikaye çıkartıyor. Ayrıca bu günlerde pek çok yazarın romanlarında kullandığı yöntemlerden biri olan geçmiş-günümüz karışımını (tekniğim ismini bilen birisi yazsın xD ) harika bir şekilde romanına uygulamış yazarımız. Gigi ile Camden'ın gençliğine, ilk tanıştıkları yıla gidiyoruz. Birbirine büyük bir arzu duyan ikilimiz Camden'ın başka bir kadına verdiği söz yüzünden birlikte olamıyor. Gigi de aşkını kaybetmemek adına çok büyük bir oyun oynuyor ve evlense bile kocasını kaybediyor. Geçmişlerini okumak da en az şimdiki didişmelerini okumak kadar güzeldi.

Yazar konuyu ikilinin arasında tutmamak için Gigi'nin dul annesine de kitapta büyük bir yer vermiş. Ancak ben o sahneleri direk geçtim xD Dul annenin ikinci baharı Gigi ile Camden'ın hikayesi kadar ilginç gelmedi bana. Bunun dışında Gigi'nin evlenmeyi planladığı saf ressam, Gigi'nin annesinin hoşlandığı dük ve Camden'ın gençlik aşkı da kitapta kısaca yer alan karakterlerden. Bazı kitaplarda yardımcı karakterler ilgimi çeker ama bu kitapta Gigi ve Camden'a o kadar bağlandım ki ikisinin olmadığı sahnelere bakmak içimden gelmedi.

İlginç ve eşsiz bir aşk romanı okumak isterseniz bu kitabı size şiddetle öneririm. Genelde aşk romanlarına 5 puan vermem ama bu kitap için bir istisna yapacağım =)


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder