2 Nisan 2013

[Blog Tur] Ejder Ateşi - Sophie Jordan | Çekiliş


GİZLİ BİR GERÇEK EZELİ DÜŞMANLAR LANETLİ BİR AŞK



Kitap: Ejder Ateşi
Yazar: Sophie Jordan
Yayıncı: Pegasus
Yayın Tarihi: Mart 2013
Sayfa Sayısı: 317
Seri Adı: Draki Serisi
Tür: Fantastik, Romantizm, Genç-Yetişkin
Goodreads | Okuoku | Hepsiburada

Puanım:


Jacinda bir drakidir… Ejderha soyundan gelen ve en büyük savunma gücü insana dönüşmek olan bir ırka mensuptur. Küçük yaştan itibaren özel yeteneğiyle göze çarptığını ve her hareketinin izlendiğini bilse de, özgürlük onun için her şeyden önemlidir. Halkının en kutsal kuralını çiğneyince hayatı tehlikeye girer ama Will isimli yakışıklı bir yabancı sayesinde kurtulur...

Fakat bu yabancı onun türünden olanları avlamaktadır.

Ailesiyle insanların arasına kaçan Jacinda çevresine uyum sağlamaya çalışır. Tek tutunabileceği dal, içindeki drakiyi canlandıran Will'dir.

Karşı konulamaz bir şekilde ona kapılsa da Jacinda, onun avcı olduğunu bilmektedir. Ondan uzak durması gerekmektedir ama içindeki draki yavaş yavaş öldüğü için en tehlikeli düşmanıyla yakınlaşmayı bile göze almıştır

Historical Romance türünün ülkemizde de en çok beğenilen yazarlarından olan Sophie Jordan, gençlere yönelik fantastik bir kitap yazmaya karar verirse ne olur? Ortaya böyle güzel bir kitap çıkar işte!

Genç-yetişkin türünde daha çok gençlere yönelik olarak yazılan bu kitap bana Twilight ve benzeri serileri hatırlattı. Konu kesinlikle çok bilindik ama yazarın yarattığı dünyanın da eşsiz bir yanı var. Genelde başkahramanımız insan kız olur ve yeni kayıt olduğu lisede yakışıklı mı yakışıklı bir oğlanla tanışır. Ancak onun süper güçleri olduğunu öğrenir vs vs. Tipik gençlik kitaplarının konusu. Şimdi gelin olayları birazcık değiştirelim. Güzel bir ejder kız liseye kaydolur ve bir insana aşık olur =) Bu kadarı bile kitaba ayrı bir hava katıyor, değil mi? Güçlü ve erkeğin onu korumasına ihtiyacı olmayan bir kız karakterimiz var anlayacağınız. Vampirler, kurt adamlar, melekler hatta zombilerden sıkılan gençliğe sesleniyorum: Drakiler ile tanışmaya hazır mısınız?

Draki ne ola ki o_O

Sophie bizi yeni bir tür ile tanıştırıyor. Draki! Ejder soyundan gelen bu canlılar insan şekline girebiliyor.
Kabilelerinde insanlar gibi yaşayıp geceleri draki olup uçuyor, doğa ile bütünleşip özlerine dönüyorlar. Ancak ani duygu değişimlerinde (korku, heyecan gibi) istemeseler bile drakiye dönüşüyorlar. Bu onların en büyük zayıflıkları. İnsan kalmaya en çok ihtiyaç duyduklarında insan bedenlerine bürünemiyorlar.

Drakilerin korkulu rüyası avcılar! Teknolojinin de gelişmesiyle kabilenin dışına çıkan drakileri avlayıp parçalarını satıyor, derilerini yüzüyorlar.

Olayları bir de The Codex’ten dinleyin ^-^

Jacinda, Drakilerin isyankar ve güzel kızı. Daha çok genç ve şimdiden tüm drakiler onu izliyor. Çünkü Jacinda bir ateş püsküren ejder. Ateş püskürmeyen ejder olur muymuş o_O demeyin =) Sophie'nin yarattığı dünyada çeşit çeşit ejder türü var ve ateş püskürenlerin nesli tükenmiş. Hatta drakilerin insan doğan çocukları da var. Sonra birden Jacinda doğuyor. Ehh drakiler boş durur mu? Daha çok minicik ateş püsküren ejderciklerimiz olsun diyor ve Jacinda'yı liderlerinin oğluyla baş göz etmeye kalkıyorlar. Taa ki Jacinda salaklık edip gündüz ortalıkta ejder şekliyle uçup avcıların radarına takılana kadar. Jacinda'nın avcılardan kurtulma şansı olmadığı bir anda karşısına Will çıkıyor. Yakışıklı Will kızı kurtarıp avcıları başka tarafa yönlendiriyor.

Jacinda, Draki'lerin bağrından kopup annesi ve kız kardeşinin baskısıyla insanların arasında yaşamaya başlıyor. Liseye kaydolduğu ilk gün karşısında Will'i görmesin mi? Will de böyle güzel bir kızla karşılaşmış tabii peşini bırakmıyor. Jacinda bir yandan Will'e abayı yakarken diğer yandan ondan ve soğuk bakışlı ruhsuz herifler olan kuzenlerinden uzak durmaya çalışıyor. Ama aşktan uzak durmak ne mümkün 



Jacinda, draki özünü koruma mücadelesi veriyor kitap boyunca. Bir yanda düşmanlarının inine kadar girip sakin görünürken diğer yanda annesinin zorlamasıyla draki özünün yavaş yavaş kurumasını izliyor. Ateş püskürenin yok olması belki de tüm ailenin geleceğini kurtarabilir. Ama Jacinda drakisini seviyor ve onu kaybetmemek için her şeyi yapıyor.

"İçiniz ölmüşse güvende olmanızın ne anlamı vardı?"
Jacinda | Sayfa 81

Onu en büyük düşmanı Will'e çeken şeylerden biri de bu. Will (zavalllım) hiçbir şeyin farkında değil. Kızın peşinde koşadursun Jacinda hem ona yakınlaşıp hem de uzaklaşıyor habire. Bu durum bir yerden sonra sıkıcı bir hal alıyor doğal olarak. Kitapta en çok sinirimi bozan ve not kırmama sebep olan şey Jacinda'nın kararsız ve saf karakteriydi. Bir insan hep mi yanlış kararlar verir yahu o_O Böyle karakterler yasaklanmalı bence =P Diğer yandan Will ile Jacinda'nın atışmaları eğlenceliydi. “Hadi artık kabul edin işte seviyorsunuz birbirinizi!” nidaları beynimde dönüp dururken onlarda en ufak bir hareket görememek ayrıca sinirdi.


"Bir draki için o, ölüm demekti. İronik, değil mi? O parçamı hayatta tutmak için onu öldüren şeye yakın olmalıydım."
Jacinda | Sayfa 98


Yazarın yarattığı hiçbir karaktere bağlanamadım. Jacinda dediğim gibi saftirik, Will aslında hoş çocuk ama karakteri bilindik. Mesela Jacinda’yla ilk konuştukları zaman ona kendisinden uzak durmasını tembihlerken diğer yandan kızın peşinden bir türlü ayrılmıyor. Bu karakterlerden artık sıkıldığım için (ben artık onlara Edwardgiller diyorum) Will’i tüm o sempatikliğine rağmen sevemedim =( Jacinda’nın kızkardeşi Tamra da pek ilgi çekici bir karakter değil. Hep kız kardeşinin gölgesinde yaşamış olmanın bir ezikliği var üzerinde. Kardeşini deliler gibi kıskanıyor ve bu nedenle çok acımasız davranabiliyor. Kitabın belki de en umut veren karakteri Drakilerin bir nevi Prensi olan Cassian. İstediği her şeyi elde edebilen bir erkekten en çok istediği şeyi alırsanız ne olur? Cassian, ileride Jacinda ile evleneceğine inanıyor. Sonra bir gün bir bakıyor kız gitmiş. Cassian’ın Jacinda’yı elde edebilmek için çabalamasını görmek hayli zevkli. Özellikle de Jacinda başka bir erkeğe ilgi gösterirken… Liseli "Mean Girls" tadındaki kızlar, amigolar, yakışıklı ama karaktersiz oğlanlar ve ucube diye nitelendirilen kendi halinde öğrenciler de yine klasik Amerikan lisesi tadı bırakıyor insanda.

Kısacası Sophie’nin Drakileri hayli ilginç ancak hikaye klişelerle dolu. Twilight ve Obsidiyen gibi kitapları seven gençlerin seveceğine inanıyorum. Kitapta edebi kayda değer bir şey yok ancak anlatımı akıcı ve eğlenerek okunacak türden. Okuyucunun buna dikkat ederek kitabı okumasını öneririm.

Seri 3 kitaptan oluşuyor. İkinci kitabın adı yandaki resimden de görebileceğiniz gibi Vanish. Üçüncü kitabın adı ise Hidden ve dikkat ederseniz ilk kitap ile aynı resmi kullandıklarını görürsünüz. Serinin ayrıca seri sonunda okunması gereken Breathless adında 100 sayfalık kısa hikayesi var. Yan karakterlerden birini anlatıyor.

ÇEKİLİŞ!

Bu turda başımıza üzücü bir olay geldi. Ne yazık ki yayınevi çekiliş desteğini çekti. Bu da bizi çok zor durumda bıraktı. Çekilişler turumuzun olmazsa olmazıdır. Yayıneviyle konuşma çabalarım sonuçsuz kalınca turu iptal etmeyi bile düşündük. Ancak bu kadar emek boşa gitmemeliydi. Biz de turumuza sahip çıktık ve alışveriş siteleriyle görüşme kararı aldık.

Neyse ki Scala Kitapçı bize sponsor olmaya karar verdi. Bu turda sizlere kitap hediye etmiyoruz. Çok daha fazla kişinin işine yarayabileceğine inanarak 1 kişiye Scala Kitapçı alışveriş sitesinde kullanabileceğiniz 50TL değerinde hediye çeki, 20 kişiye de indirim çeki veriyoruz. Scala Kitapçı'ya binlerce kez teşekkür ediyor ve sizi çekilişimizle baş başa bırakıyorum =P



Tek yapmanız gereken aşağıdaki Rafflecopter programından çekilişe katılmak. Çekilişe katılmadan önce Terms and Conditions'ı okumayı unutmayın. Hepinize Bol Şans!

a Rafflecopter giveaway
2-6 Nisan Tur Programı

2 Nisan thcodex.blogspot.com  |  Kitap Yorumu - Çekiliş 
3 Nisan mirielenda.blogspot.com  |  Kitap Yorumu - Yazar Tanıtımı
4 Nisan pinucciasbooks.blogspot.com  |  Kitap Yorumu - Sophie Jordan Söyleşisi
5 Nisan raflarinarasindan.blogspot.com  |  Kitap Yorumu - Tanıtım Videoları
6 Nisan sssuigenerisss.blogspot.com |  Kitap Yorumu  -  Bunları Biliyor musunuz?

49 yorum :

  1. Üzücü bir durum olmuş ama çok daha iyi bir telafi gelmiş. Herkese bol şans (:

    YanıtlaSil
  2. bütün şartlar tamam.
    zeytinx22@hotmail.com

    YanıtlaSil
  3. şartlar tamam.şanslı olursam Debbie Macomber kitapları isterim.

    YanıtlaSil
  4. Her şeye rağmen günü kurtarmışsınız bu yüzden sizi tebrik ederim :)) Çekilişe de katıldım bu arada katılanlara da bol şans dilerim :))

    YanıtlaSil
  5. Hediye çekini kazansam Kuyucaklı Yusuf'u, Azil'i ve Haşlanmış Harikalar Diyarı ve Dünyanın Sonu'nu alırdım.

    YanıtlaSil
  6. Çeki kazanabilirsem Tess Gerritsen'in kitaplarından bazılarını veya J.K Rowling'in yeni çıkan kitabını almayı düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  7. İzmir Kitap Fuarı'na az kaldı diye gaza geldim. Kendime en kabarığından bir liste hazırladım. Tabi hepsini tek seferde alamayacağım için belli ölçülerde böldüm. Kazanırsam almayı planladığım kitapları da seçtim.
    Holly Black'in Lanet İşleyiciler Serisi'ni almayı düşünüyorum.
    * Beyaz Kedi
    * Kırmızı Eldiven
    * Kara Yürek
    Elbette Scala Kitapçı'nın indirimlerinden yararlandığımda bir kitaplık daha yerim kalıyor. O boşluğu Kiersten White'nin Paranormal kitabıyla doldurmayı düşünüyorum. 50 TL'nin üstünü birazcık aşsa da o kadarını da biriktirdiğim paralardan tamamlarsam listem tamamlanıyor. Kitap Fuarı Listesi'nden biraz daha kitap azalıyor. :)

    YanıtlaSil
  8. Almak istediğim çok kitap var, hangisini yazayım bilemedim. Benim için zorlu bir eleme olacak :)

    YanıtlaSil
  9. Gabriel arafta ve tanrı, bir de iskambil kağıtlarının esrarını almak istiyorum.

    YanıtlaSil
  10. hadi bakalım! şans benimle olsun! :D

    YanıtlaSil
  11. stephen king'den elimde olmayanları tamamlarım :) face üzerinden giriş yaptığım için ismim çıktı burda, nikim kontes.teşekkürler

    YanıtlaSil
  12. eğer bana çıkarsa korkma ben varım, obsidiyen, kağıt kız ve ruhi mücerret kitaplarını alırdım. inşallah bana çıkar :)

    YanıtlaSil
  13. Herkese bol şans *-* umarım kazanınım

    YanıtlaSil
  14. Çekilişi kazanırsam -ki çoooook şanssızımdır- obsidiyen, melez ve alaska'nın peşinde kitaplarını almak istiyorum :) HERKESE BOL ŞANS!

    YanıtlaSil
  15. Kazanırsam eşleşme kitabını ve Taht Oyunları serisinden alabildiğim kadar alacağım. :)

    YanıtlaSil
  16. Ben de katıldım! Blog turlarında yaşadığınız talihsizlik üzücü olmuş, ancak oldukça güzel de bir desteğin yolunu açmış.


    Umarım bu sefer kazanan ben olurum:)
    İlk etapta alınacak mutlaka 1q84 ve Sahilde Kafka olacak benim için.

    YanıtlaSil
  17. Scala kitapçıda dikkatimi çeken dil üzerine ve felsefe üzerine kitaplar var, ve Franz Kafka'nın Dönüşüm kitabı... onları almak istiyorum :)

    Ayrıca bu kitap ilgimi çekti.. O.o en kısa sürede okuyacağım :) Ellerine sağlık, çok hoş bir tanıtım olmuş ^^

    YanıtlaSil
  18. Büyük ihtimalle tercihimi Sel Yayıncılık'ın kitaplarından yana kullanırım.

    YanıtlaSil
  19. merhaba,
    yaşadığınız talihsizlik için üzüldüm, ama böylesi daha iyi olmuş sanki, almak
    istediğim kitaplara gelince henüz çıkmadılar ama oniks, elit, rüya ateşi ilk
    aklıma gelenler

    YanıtlaSil
  20. Merhaba bende katıldım :) Dİğerine de katılmıştım ama yine kazanamamıştım bu sefer şu 50 TL'i kazansam benim .çok işime yarar gerçekten :)

    Kazanırsam önceliğim olan kitaplar :)
    Laini Taylor - Duman ve Kemiğin Kızı
    Craig Silvey - Tanrı'nın Unutulan Çocukları
    Keith Richards - Hayat
    Olur büyük bir ihtimalle :)

    YanıtlaSil
  21. Eğer kazanırsam Jennifer L. Armentrout'un Melez Sözleşmeleri serisinden Safkan ve Tanrı'yı alırdım.

    YanıtlaSil
  22. Merhaba bende katılıyorum ve eğer kazanırsam ilk obsidiyen ve eşleşme adlı kitapları almayı düşünüyorum

    YanıtlaSil
  23. Allahım inşallah bu sefer kazanırım.İlk almak istediğim kitaplar 100 temel eser içerisinden.Üniversiteye gitmeme 1 yıl kaldı da 100 temel eser içerisinden kitap okumuş değilim :S,Harry Potter Serisi,Hobbit,Silmarillion,Bitmemiş Öyküler,Yüzüklerin Efendisi,1Q84,Bir Otostopçunun Galaksi Rehberi(5Cilt Takım),.Ama nerde bende bunları alıcak şans..öğrenci insanız para olmuyor ki :)

    YanıtlaSil
  24. "Silüet", "Doğaüstü" ve "Cadı Avı" ilk aklıma gelenler. Scala Kitapçı'nın destek vermesini takdir ediyorum, herkese bol şans dilerim :)

    YanıtlaSil
  25. o yeeee hediye çeklerini severim

    YanıtlaSil
  26. Başınıza gelene gerçekten çok üzüldüm ama emeğinizi çöpe atmayıp başka çözüm bulma çabanızı çok takdir ettim arkadaşlar. Olur böyle şeyler canınızı sıkmayın :) Severek takip ediyorum turlarınızı :)

    YanıtlaSil
  27. Katıldım bakalım. Umarım bana da şans güler.

    YanıtlaSil
  28. Bu güzel çekilişe ben de katıldım .Eğer kazanırsam ; -Obsidiyen-Beni Seç-Beastly kitaplarını seçerim :) Herkese bol şans

    YanıtlaSil
  29. umarım bu sefer ben de kazanırım kazanırsam silüet eşleşme gece yarısı tuzağı obsidiyen ve tanrı kitaplarını isterdim

    YanıtlaSil
  30. oniks kitabı çıkacağı için ona kadar harcamazdım hediye çekimi tabii eğer bana çıkarsa :)

    YanıtlaSil
  31. çözümünüze bayıldım! bana çıkarsa ki inşallah. beni seç,yerkara,duman ve kemiğin kızı'nı merak ediyorum, seçimim bunlardan yana olur. :) sevgiler.

    YanıtlaSil
  32. Katıldım.ilk Tercihim 1q84 ve Küçük Gelin olacak.

    YanıtlaSil
  33. Katıldım! :) Sarışın vampir serisini almak istiyorum

    YanıtlaSil
  34. Bunu da deneyelim. Deneye deneye bir hal olduk :D Yorumu okumuştum zaten. Her zamanki gibi güzel bir inceleme olmuş. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  35. Bende katıldım :)) katıldığım ilk blog turu sanırım :)) herkese başarılar dilerim :) şimdiden heyecan yaptım :)

    YanıtlaSil
  36. Geçen yarışmayı kazanamadım fakat bunu kazanmayı çok isterim :)

    YanıtlaSil
  37. Kazanırsam Ejder Ateşini kesin alacam çok merak ettiğim bir kitap

    YanıtlaSil
  38. Bu aralar merak ettiğim bir sürü kitap var ama en aza indirgersem almak istediklerim;
    * Sabrina Jeffries - Vahşi Bir lordun Kollarında * Lisa Kleypas - Nisan Yağmurları veya *Darynda Jones - Sağda İkinci Mezar , * Larissa Ione - Limos..

    bunlar :) Bu arada Scala'yı çok takdir ettim..

    YanıtlaSil
  39. epeyce katılım olmuş yine :) şans bana da gülsün artık! :)

    YanıtlaSil
  40. uzun zamandır istediğim ama bütçe ayıramadığım o kadar çok kitap var ki! Bu listenin başını Tanrı ve Tatlı Bela çekiyor. Umarım "bu sefer" bana şans güler de çıkarsa tabii..

    YanıtlaSil
  41. umarım bu seferki çekiliş sonucu senin ilkin olur ;)

    YanıtlaSil
  42. bende katıldım bu sefer kazanim ya almak istediğim kitaplar çok:)hayırlısı olsun.

    YanıtlaSil
  43. teşekkürler :) merakla bekliyorum sonucu :)

    YanıtlaSil
  44. Kazanırsammm ;)) harry potterın birkaç kitabını alırımmm :))

    YanıtlaSil
  45. Güzel bir çekiliş olmuş.Bol şans. n_n

    YanıtlaSil
  46. Merhabalar ,
    Eğer bu çekilişi kazanırsam Libba Bray'den Uzaktaki Tatlı Şey'i ya da Zehir Ustası ve Büyü Ustası'nı Çekiliş için teşekkürler

    YanıtlaSil
  47. Ben hediye çekini kazanırsam Acemi Cadı kitabını alabilirim belki.

    YanıtlaSil
  48. bende vvarımmmm :) Bloglarda hiç şansm olmuyo ama bakalm :)

    YanıtlaSil
  49. Benim ismim var da ne yapmam gerekiyor acaba?

    YanıtlaSil