18 Mayıs 2013

Tatlı Bela - Jamie McGuire

Aşıksan başın belada!



Kitap: Tatlı Bela
Orjinal Adı: Beautiful Disaster
Yazar: Jamie McGuire
Yayıncı: Yabancı
Yayın Tarihi: Nisan 2013
Sayfa Sayısı: 424
Tür: Yeni Yetişkin, Romantizm
Goodreads | İlkNokta | D&R

Puanım:
 

Abby Abernathy karanlık geçmişiyle arasına mesafe koymuş olan, alkol kullanmayan, küfür bile etmeyen kendi halinde bir kız, fakat hayatını dövüşerek kazanan ve vücudu dövmelerle kaplı yakışıklı Travis Maddox onun hayatını değiştireceğe benziyor.

İyi kız ve kötü çocuk...
Bu birliktelik bir aşkın mı habercisi
yoksa bir felaketin mi?

Karanlık geçmişini bir kenara bırakıp en yakın arkadaşı America ile Eastern Üniversitesi'ne geldiğinde  Abby'nin kafasındaki plan belliydi: Normal bir hayat yaşamak. İçki içmeyen, küfür etmeyen, yasak olan hiçbir şeye kalkışmayan kendi halinde bir öğrenciydi. Sonra bir gün üniversitenin gizli bir yerinde yapılan bir boks maçında vücudunu saran dövmeleri, isyankar davranışları ve tek gecelik ilişkileri ile ün salmış olan Travis Maddox ile yolları kesiştiğinde her şey değişti. Abby'yi görür görmez ilgisi uyanan Travis, diğer kadınlarda olduğu gibi Abby'nin ilgisini çekmeyi başaramıyordu. Abby ise eski karanlık geçmişine dönüş bileti olarak gördüğü Travis'ten olabildiğinde uzak durmaya çalışıyordu. Ta ki Travis başka bir fikir öne sürene kadar: Arkadaşlık. O günden sonra birlikte vakit geçiren, ders çalışıp sohbet eden iki iyi arkadaşa döndüler. İkilinin girdiği bir iddia yüzünden Abby, bir ay boyunca Travis'lerin evinde yaşamak zorunda kaldığında ise işler garip bir hal almaya başladı. Arkadaşlıkları tüm okulu şaşırtsa da kimseyi umursamadan ilişkilerine devam ediyorlardı. Ama bu yeterli miydi? İster istemez birbirlerine ateş ve barut gibi çekilirken tüm iradelerini kullanacak ve buna karşı koyacaklardı. En azından Abby bunda kararlıydı...

Çıktığı andan itibaren büyük ilgi uyandıran ve neredeyse tüm yorumlarda ayıla bayıla övülüp Travis karakterinin göklere çıkartıldığı ancak biraz fazla abartıldığını düşündüğüm için uzun süre uzak durduğum bir kitaptı Tatlı Bela. Bir süredir kitap okuma alışkanlığı kazandırmaya çalıştığım bir arkadaşıma kitabı zorla aldırmaktan da geri durmadım tabii. Yeni Yetişkin türünün tam da ona göre olduğunu düşünüyordum ve yanılmadım :) O kitabı her gün ne kadar çok beğendiğini söyledikçe merakım iyice kabardı ve daha fazla uzak duramayıp okumaya başladım. Aslında kitabı sadece okul yolunda (gidiş-dönüş 2 saat falan sürüyor) ve ders aralarında okumayı planlamıştım ama kitap öyle akıcıydı ki eve gelince de kendimi durduramadım (tipik ben işte).

Kitabın ilk yarısı gerçekten çok güzel. Konusu diğer kitaplardan çok farklı olduğu için bu kadar dikkat çektiğine inanıyorum. Diğer yandan yazarımız karakterlere de çok özenmiş. Hepsini çok iyi tanıyıp seviyoruz ister istemez. Ama en önemlisi neden kızların Travis ♥ diyip durduğunu anladım. Travis'in olduğu her an şu kitabın kapağında, orasında burasında duran kelebekler midemde uçup durdu. Üniversitedeki gençlerin okul yönetiminden gizli düzenlediği boks maçlarının hiç değişmeyen kazananı Travis, hem seksi hem de korkutucu bir erkek. Abby ne kadar uğraşsa da ondan etkilenmeden edemiyor (tabii biz zavallı okurlar da). Travis ile Abby'nin hayli zorlu ve garip ilişkisinin yanısıra America ve Shepley'in inişli çıkışlı ilişkisini de okumaktan büyük keyif aldım. America zaten harika bir karakter. Ona özel kitap yazılmalı =P 

"Seninle tanıştığım ilk andan itibaren sende ihtiyacım olan bir şeyin olduğunu anlamıştım. Şu işe bak ki sende olan bir şey değilmiş. Senmişsin."
Travis | Sayfa 409

Kitabı okurken 5 puan vermeye değer bulduğum sıralarda konu tıkanmaya başladı. Anlatım yavaşladı, konu kendini tekrar eder oldu, uzadıkça uzadı anlayacağınız. Abby'nin inatçılığı ve Travis'in çabası başlarda güzel görünse de zamanla sıkıcı bir hal almaya başladı. O çok sevdiğim, midemde kelebekler uçuşturan karizmatik Travis gitti, yerine psikopatın teki geldi! Bir yandan Abby'nin kaçınılmaz olanı geciktirme çabalarının artık resmen abartıya dönüşmesi sinirimi bozarken diğer yandan Travis'in saçma kıskançlıklarından bıktım. İkilinin sözde büyük aşkı ve araya habire giren engeller uzadıkça kitap hiç bitmeyecek bir sonsuz döngüye girdi sandım. Tamam anlıyorum çok aşıklar, tonla sorunları var falan filan ama yazar resmen uzatmış konuyu! Olmamış Jamie olmamış! Beni sükûtu hayale uğrattın (hep söylemek istemişimdir =P )

Kısacası genel olarak hayli romantik bir kitap bekliyor sizi. En azından ilk yarısında sıkılmayacağınızın, aksine bayılacağınızın garantisini verebilirim.

4 yorum :

  1. 2.kitabı walking disaster çevrilecekmi ?

    YanıtlaSil
  2. Bildiğim kadarıyla çeviride zaten. Ancak ne zaman çıkar bilmiyorum :(

    YanıtlaSil
  3. selam :D şu yan tarafta hastasıyız ölümünde Team Will yazıyor.Hangi kitap o ? :)

    YanıtlaSil
  4. cehennem makineleri serisi :) yazarı cassandra clare, artemis yayınlarından çıktı. 3 kitaplık serinin son kitabı da önümüzdeki aylarda çıkacak. seriye başlamanın tam zamanı bence ;)


    öncesinde ölümcül oyuncaklar serisini de okumanı öneririm. iki seri birbiriyle bağlantılı.

    YanıtlaSil