1 Nisan 2014

Kıyamet Sonrası - Susan Ee

Kalpsiz bir melek ne işe yarar?


Kitap: Kıyamet Sonrası
Orjinal Adı: World After
Yazar: Susan Ee
Yayıncı: DEX
Yayın Tarihi: Mart 2014
Sayfa Sayısı: 360
Seri Adı: Penryn & the End of Days #2
Tür: Genç Yetişkin, Fantastik
Goodreads | D&R

Puanım:


Penryn'in küçük kız kardeşi Paige kayboldu. İnsanlar korkuyor. Bir annenin kalbi kırık.

Penryn San Francisco sokaklarında kardeşini arıyor. Sokaklarneden bu kadar boş? Herkes nereye kayboldu?

Paige kardeşinin izini sürerken, meleklerin gizli planının merkezini buluyor ve ürkütücü gerçeklerle yüz yüze geliyor.

Raffe kanatlarının peşinde. Onlarsız meleklere katılması imkansız. Tekrar kanatlarını kazanmak ya da Penryn'in hayatını kurtarmak arasında kaldığında, hangisini seçecek?

Melekler, insanlar ve canavarların korku dolu hikayesi, Meleğin Düşüşü'nün ardından, Kıyamet Sonrası ile devam ediyor.

DİKKAT: Fangörllüğün zirvesine ulaşan blogger, bu incelemede resmen içini dökmüş ve deyim yerindeyse spoiler kusmuştur. Spoiler sevmeyenlerin uzak durması şiddetle önerilir. Eğer serinin ilk kitabı Meleğin Düşüşü'nü okumadıysanız arkanıza bakmadan kaçın! Ne yazık ki ilk kitabı okuduğumda blogu açmamıştım. Bu nedenle ilk kitabın yorumunu bende bulamayacaksınız =( Seriye başlamayanlar Sevgili Kitap blogundaki incelemeyi okuyabilir. Sonrasında koşa koşa kitapçıya gideceğinize eminim ^-^

DEX bu zamana kadar birbirinden güzel kitaplar çıkartmıştır ama Meleğin Düşüşü bana göre içlerinde en iyisidir. Serinin devam kitabını neredeyse iki senedir bekliyordum. Meleğin Düşüşü öyle heyecanlı bir yerde bitmişti ki koskoca 2 sene bekleyeceğimizi öğrenince çileden çıkmıştım. Bu kadar zaman beklememize değdi mi? Daha kitabı almadıysanız birazcık çatlatayım sizi: KESİNLİKLE HARİKAYDI!! Şimdi 1 sene bilmem kaç ay nasıl bekleyeceğimi kara kara düşünüyorum T_T

Kıyamet Sonrası, Penryn'in kendisini, kardeşini, annesini ve Raffe'yi hatta yeni tanışıp sorumluluğunu üstüne aldığı herkesi koruma savaşını anlatıyor. Kendini bir kahraman olarak görmese bile kitap boyunca kahraman gibi davranıyor ve kalbimizi bir kez daha çalıyor. Penryn sen ne harika bir karaktersin böyle!!!

İlk kitabın sonunda Raffe, Penryn'in öldüğünü düşünmüş ve onu annesinin yanına bırakıp yarasa kanatlarıyla oradan uzaklaşmıştı. İkinci kitapta ayrı düşen kahramanlarımız kendi sorunlarıyla tek başına uğraşmak zorunda kalıyor. Tabii biz ilk kitapta da olduğu gibi Penryn'in gözünden okuyoruz olayları. Penryn ölü gibi görünürken bir anda hareket edince tüm direnişçiler ondan tırsıyor. Kardeşi deseniz minik frankenstein. Annesi zaten zırdeli. Anlayacağınız direnişçilerle işler pek iyi yürümüyor.


Zavallı Paige'in yaşadıkları hepinizi üzecektir eminim. O hayat dolu çocuk gitmiş, yerine robotu gelmiş sanki. Yamalı yüzü ve sivri metal dişleri herkesi korkuttuğu için sessiz sessiz bir köşede duruyor zavallım =( İlk kitapta bu çocukların insanları yediklerini de hatırlarsınız. Vegan olan Paige, etobur hatta yamyam oluveriyor. Bir vegan için bundan daha acı bir şey düşünülebilir mi!! Ablası olacak salak da (Penryn seni severim ama buralarda çok kızdım -_-) küçük kardeşinin yüzüne bakamıyor, onu savunmuyor geri kafalı direnişçilere karşı. En sonunda Paige kaçıyor oradan. İlk kitapta olduğu gibi Penryn'nin kardeşini arama serüveni başlıyor.


İlk kitapta Raffe'nin kılıcı sahibini reddetmişti. Kılıç sadece Penryn'in onu kullanmasına izin vermişti. O muhteşem kılıcı minyon tipli bir insan kızda gören herkes kılıcın peşine düşünce kılıç Penryn'e nasıl kullanılacağını anlatan rüyalar göstermeye başlıyor. Bu rüyalar aslında Raffe'nin yüzyıllardır yaşadıklarından kesitler. Hatta Raffe'nin Penryn ile karşılaştıktan sonra yaşadıklarını da Raffe'nin gözünden görme şansı buluyoruz. Bazı sahneler romantik diyebiliriz O(≧▽≦)O Raffe ile ayrı düşsek bile kılıç sayesinde onu görme şansı buluyoruz *-*

Tüm bunlar yetmeyince Penryn'in aklına komik bir fikir geliyor. Kılıcı gizlemek için kabzasına tüllü etekli peluş ayıcık geçiriyor!! Kılıcın bir kişiliği olduğu için bu duruma direniyor tabii AHAHAHAHA =D Bunlar yetmiyormuş gibi Penryn ona Ürkünç Ayı ismini veriyor. Raffe bunu öğrenince çıldırdı XD Hatta aşağıdaki alıntı neler dediğini merak edenler için gelsin:

"Sana isimlerin güçleri olduğunu söylemiştim, değil mi? Bu kılıcın savaşırken kendisini rakip kılıca tanıtması gerektiğini biliyor musun? 'Ben Ürkünç Ayı, çok eski bir baş melek kılıcı soyundan geliyorum,' gibi aptalca bir şey söylemek zorunda kalacak. Ya da 'Eğil önümde, dünyada sadece iki dengi olan ben Ürkünç Ayı'nın önünde eğil,' gibi bir şey söyleyecek."
Raffe | Sayfa 325


Kitabın büyük bir kısmında Raffe yok =( Rüyalarla idare etmeye çalışıyoruz. Ama en sonunda kahramanlarımız karşılaşıyor ve yeniden birlikte savaşmaya başlıyorlar. Bu andan itibaren kitap daha da güzelleşiyor. Aralarındaki kimyayı ve eğlenceli diyalogları ne kadar özlemişim!! Tabii artık bir şeyler değişmiş. Duygularına söz geçirmeye çalışan sevimli bir Raffemiz vaaar *-* Penryn elinden geldiğince aklını çelmeye çalıştı çocuğun =P

"Seni özledi," dedim fısıldayarak. "Sürekli olarak seni düşündü."
"Onu kaybetmek beni de üzdü." Sesi alçak bir kükreme gibiydi. "Ona ne kadar bağlandığımı fark etmemiştim." Uzanıp suratıma düşen bir tutam ıslak saçı geriye itti. "Onun ne kadar tehlikeli bir biçimde bağımlılık yaratabileceğini anlamamıştım." 
Bakışları beni yerime mıhladı. Ne hareket edebiliyor, ne de nefes alabiliyordum. "Belki de bir kızın bunu duyması gerekir. Belki o da seninle birlikte olmak istiyordur." Bunları hızlı hızlı fısıldayarak söylemiştim. 
Gözlerini yumup, içine derin bir nefes çekti. Sonra başını salladı "Ama olamaz."
"Neden?"
"Kurallar. Gelenekler. Tehlike. Benimle birlikte olmak tehlikeli bir şey."
"Sensiz olmak da öyle."
Penryn & Raffe | Sayfa 304

Bu kitapta ayrıca Raffe'yi saf dışı bırakıp Haberci olmaya çalışan Uriel'in planlarını öğreniyoruz. Akrep görünüşlü yaratıkların nasıl yapıldıkları ve ne için kullanılacağı gibi sorular cevap buluyor. Raffe, kanatlarını geri almaya çok yaklaştı. Paige ise bu savaşta büyük bir rol oynayabilirmiş gibi görünüyor. Çokça olay ve çözülmesi gereken sorun sizleri bekliyor. Kıyamet Sonrası, çok seveceğiniz bir devam kitabı olmuş ^-^

Kitap yine heyecanlı bir yerde bitti! Nefretliksin Susan! Madem bu kadar bekleteceksin, böyle güzel son yazma aaaa -_- Bu kitabın sonu ilk kitaba göre daha güzel, diğeri gibi saçınızı başınızı yolmak yerine sadece meraktan çatlayacaksınız. O da bir şeydir diyor ve saçma incelememi noktalıyorum =P

Serinin üçüncü kitabının ne ismi ne kapağı belli. Şimdilik çıkış tarihi Mayıs 2015 görünüyor. Umuyorum daha fazla ertelemezler. Ayrıca bildiğiniz gibi serinin Türkçe kapaklarında değişikliğe gidildi. İlk kitap Meleğin Düşüşü'nün de kapağı değişti. Yeni kapağı sol tarafta görebilirsiniz. Kıyamet Sonrası kapağından bir nebze daha iyi görünüyor sanki? Seriye başlamayanlar yeni basım kitapları aldıklarından emin olsun ^-^  Son olarak serinin film hakları da uzun zaman önce alındığını hatırlatayım.

1 yorum :

  1. Sanırım annemi '2. kitabı istiiyooruuuuuuuuuuuuuum!' diye diye çıldırtmakta haklıymışım :D

    YanıtlaSil