10 Eylül 2012

Beyaz Kraliçe Dizi Oluyor!

Daha önce de Boleyn Kızı (the Other Boleyn Girl) romanı beyazperdeye uyarlanan ünlü tarihi kurgu yazarı Philippa Gregory’nin ülkemizde Artemis Yayınları tarafından çıkarılan Kuzenler Savaşı (the Cousins War) serisinin ilk kitabı Beyaz Kraliçe (the White Queen) BBC ONE kanalında 10 bölümlük kısa dizi oluyor.

Her ne kadar dizi ismini ilk kitaptan alıyor da olsa, serinin takipçilerinin bildiği üzere seride aynı dönem farklı kadınlar tarafından okuyucuya aktarılıyor. Bu nedenle senaryonun en azından 3 kitaptan (Beyaz Kraliçe, Kırmızı Kraliçe, The Kingmaker's Daughter) esinlenerek yazılacağını söyleyebiliriz. Ülkemizde sadece 3 kitabının okuyucuyla buluştuğu serinin toplamda 5 kitap olması planlanıyor.

Kadrosu tamamlanan dizinin seti Bruges, Belçika’da olacak ve 2013’te meraklısıyla buluşacak. Dizinin imdb sayfasına ulaşmak için buraya tıklayın.

                      

Beyaz Kraliçe - Philippa Gregory

TANITIM
KUZEN KUZENE KARŞI

Plantagenetler İngiltere tahtı için sayısız savaşa girdi. Onlar, Tudorlardan önce İngiltereyi yöneten ve tahtta hak iddia eden hanedandı. Philippa Gregory, romanında gizli oyunlar ve mahrem öykülerle Plantagenetlere yeniden hayat veriyor. Ailenin gizli kahramanlarını, boyun eğmez kadınları tanımaya Beyaz Kraliçe Elizabeth Woodvillele başlıyoruz. Beyaz Kraliçe, genç Kral Edwardla gizlice evlenen, olağanüstü güzel ve hırslı bir kadının, Elizabeth Woodvillein öyküsünü anlatıyor. Sonradan taç giyerek kraliçe ünvanını alacak Elizabeth, ömrü boyunca ailesinin başarısı için mücadele ediyor. Ancak iki oğlunu, tarihçilerin yüzyıllardır çözümleyemediği esrarlı bir olayda kurban veriyor. Londra Kulesinde kaybolan prenslerin akıbeti bugün bile çözülememiş bir sır. Philippa Gregory, kendine özgü, nitelikli bakış açısıyla, İngiliz tarihindeki bu çözülmemiş gizemi, kusursuz bir araştırma ve benzeri olmayan kurgu yeteneğiyle gözler önüne seriyor.

İKİ PRENS TAHT İÇİN SAVAŞTI, KAZANAN BİR KADINDI.

Lancasterlı Elizabeth Woodville kocası savaşta öldürülünce dul kalmıştı. Elizabethin dizginlenemez tutkusu ve annesinin büyüleri, Yorklu Beyazgül Hanedanından IV. Edwardın aklını başından alınca kısa bir süre içinde evlendiler. Fakat Elizabethin kocası Edwardın tahtında huzurla oturduğu söylenemezdi. Çünkü tacını ele geçirmek isteyenler vardı. Çatışmalar, beklenmedik ihanetler ve cinayetler Edwardın sevgili karısı, çocuklarının fedakar annesi, İngiltere Kraliçesi Elizabethin hayatına yön verecekti. Philippa Gregory, Beyaz Kraliçede, güzelliği sayesinde kraliyet ailesine giren ve bu yeni hayatın gereklerini yerine getirmeye çalışırken, ailesini korumak için elinden geleni ardına koymayan bir kadının yükselişini anlatıyor.



Philippa Gregory’nin sitesinde paylaştığı resimde görüldüğü üzere Kral Edward karakterini Max Irons canlandıracak. Pek çok hayranı olan genç oyuncunun seriye katılımının reytinglerde bir etkisinin olup olmayacağı ve rolünü layıkıyla oynayıp oyanayamayacağı merak konusu.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder