22 Kasım 2012

Winter's Tale film uyarlamasına büyük kadro!


Ülkemizde çevrilmemiş olmasını büyük bir kayıp olarak gördüğüm Mark Helprin'in 1983 yılında çıkan Winter's Tale adlı fantastik türdeki romanı beyaz perdeye uyarlanıyor. Kadroda kimler yok ki: Matt Bomer, Will Smith, Colin Farrell, Russell Crowe, Jennifer Connelly ve diğerleri... Kadronun ilerki günlerde değişmesi olası ancak şimdiden iddialı bir yapım olacağını söyleyebiliriz.

Beyaz perdeye uyarlanan romanları çevirmeye meraklı yayınevlerimiz eminim yakın zamanda bu kitabı da çıkartacaklardır...


Merak edenler için kitabın konusu şöyle:

New York Şehri kuzenden gelen rüzgarları, karanlık geceleri ve parlak ışıkları içerir. Sıra dışı bir hayal gücü birikimi sayesinde hayatı gözler önüne serer ve onun canlılığı ve enerjisini ölçebilecek herhangi bir şey yoktur. Bir kış gecesi, yetim ve mekanik ustası olan Peter Lake, Yukarı Batı Yakası'ndaki kaleden farksız bir köşkü soyma girişiminde bulunur.

Evin boş olduğunu düşünür ancak evin kızı içeridedir. Böylece başlar orta yaşlı İrlandalı bir hırsız olan Peter Lake ile ölmekte olan genç Beverly Penn arasındaki aşk.

İlk başta tam olarak anlayamadığı aşkı yüzünden; basit ve eğitimsiz bir adam olan Peter Lake, zamanı durdurup ölüleri geri getirmeye karar verir. Daima kendi enerjisiyle ışıl ışıl ve benzeri görülmemiş kışlar tarafından kuşatma altında olan bir şehirdeki büyük mücadelesi, Amerikan Edebiyatının en güzel ve olağanüstü öykülerinden birisi.

4 yorum :

  1. Colin Farrell oynuyorsa tamamdır zaten! O film mutlaka izlenir yani :D Keşke kitabı da çevrilmiş olsaydı ama seninde dediğin gibi yakında çevirirler bence de :D

    YanıtlaSil
  2. Umarım kadro böyle kalır =) Ben de sırf Russell Crowe için bile izlerim filmi...

    YanıtlaSil
  3. konu ve kadro şahane..umarım yakında kitabı da çıkar zira kitaplar her daim ilk sırada yer alır :)

    YanıtlaSil
  4. Çıkacakmış :) Hatta turu bile olacakmış. Nerdeeen nereye =P

    YanıtlaSil