4 Aralık 2012

Alışveriş #3 - Bir KitapSihirbazı Macerası =P



Bir başka kitap alışverişiyle yine karşınızdayım. Tüyap Kitap Fuarına kilometrelerce uzaklıkta olmanın en kötü yanı o güzel indirimlerden faydalanamamak. (Evet fuar deyince benim aklıma indirim geliyor =D ) Yine millet alacak biz bakacağız derken Optimum Kitap çok güzel bir proje ile karşımıza çıktı. Kitap alışveriş sitesi kervanına katılan yayın evi, açılış şerefine tüm kitaplarda %50 indirim yaptı. Bu durum beni ne kadar çok mutlu etse de o kitapları almak pek de kolay olmadı. İlk olarak siteyi kitap fuarına yetiştirmek istedikleri için tabii ki de sitenin veritabanında ve yazılımında büyük sorunlarla uğraşmak zorunda kaldılar. (Buradan hocam beni duyuyorsa bugünlerde derste gösterdiği başarısız projeye yaşayan bir örnek olduğunu söyleyebilirim =P)

Önce fiyatlar site açıldıktan iki gün sonra yarı fiyatına ineceğine 5-6 katına çıktı xD Bunu düzeltmeleri günler aldı tabii ki. Sonrasında satış fiyatına kdv ekleyerek ikiye bölünmüş fiyatla sattılar. Tabii bu arada biz bekleyeduralım telefonla sipariş edenler malı götürdü =) Kredi kartı ile ödeme sonraki hafta başlayacak dediler ben de bir kredi kartı sahibi olarak beklemeye başladım. Gel gelelim kredi kartı yazılımı da hata verip durdu. Denemediğim kart kalmadı ama hiçbirini kabul etmedi =( Ben hataların düzelmesini beklerken yeni sınırlamalar getirildi. Sadece 50-200 lira arası alışverişlerde OK kitaplarından birini alanlara %50 indirim uygulanacak dediler. Eyvallah dedim onlara da uydum. Babama yalvar yakar havale yaptırdım falan derken bugün kitaplarım elime ulaştı. Aslında daha fazla kitap aldım ancak içlerinden bazılarını okumayacağım bazılarını ise arkadaşlarıma aldığım için fotoğrafa eklemedim.

Kitaplarım eksik geldi. Özellikle DEX kitaplarını toparlamakta belli ki baya zorlanmışlar. Aldığım iki DEX kitabının yerine hediye indirim kuponu verildi. Ahhh ah Karanlık Sular'ı da almıştım kitap gelmeyince yıkıldım resmen T_T Resimde gördüğünüz Kayıp Ruhlar Şehri kitabında basım hatası var. Twitter'dan takip edenler resmi çektim bakabilirler =) Ayrıca arkadaşıma hediye aldığım Meleğin Düşüşü aldı kitap ibretlik durumda xD Kitabın ahı gitmiş vahı kalmış. Sonuç olarak alışveriş sitesi evet iyi güzel indirimler yapmaya devam ediyor, ancak size önerim bir kaç ay daha sistemin oturmasını beklemek. Umarım zamanla en başarılı alışveriş siteleri arasındaki yerini alır...

3 yorum :

  1. İyi okumalar :)) Tüyapta indirim falan yok, bir kaç şey dışında. İçini rahat tut. Çoğu zaman net ile aynı belki daha yüksek.

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkürler =) Zaten internetteki indirim kadar yapıldığı zaman alıyorum genelde. İzmir'de yaşıyorum ve buradaki kitap fuarında çok kitap aldığında bazen çok güzel indirimler yapılıyor. Ayrıca bir kitabı görmeden almak yerine seçerek almak daha iyi. Biraz huyluyum bu konuda =D En ufak deformede başka kitap bakmaya başlarım =D Ki kitap sihirbazının gönderdiği Meleğin Düşüşü kitabının durumundan benim kadar sorunlu olmayan biri bile rahatsız olurdu. Sistemin oturması ve bazı kitaplardaki indirimlerin arttırılması lazım yoksa ben de Okuoku ile devam etmeyi düşünüyorum =) İşin komik yani gönderilmeyen kitapların ücretini indirim çeki olarak vermişler. Bir de son kullanma tarihi koymuşlar sanki lütfediyor adamlar benim paramla...

    YanıtlaSil
  3. O ayrı olay zaten. Okuokuda da başıma geldi ama onlar direkt iade ettiler ve arayıp haebr verdiler. Kalite farkı bu olsa gerek. Ne kadar ucuz olursa olsun kitabımın o şekilde gelmesine katlanamazdım açıkçası. Bende bu konuda seçiciyim. Kitapların üzerini bile cizmem.

    YanıtlaSil