8 Mart 2013

Mart Ayı Fantastik/Distopik Kitapların Ayı!..

Mart ayında yayınevleri kendilerini fantastik ve distopik kitaplara vermiş. Mart ayında doğmuş biri olarak bu duruma en çok sevinenlerden biri de benim =) Peki bu ay hangi fantastik/distopik kitaplar okunmak için bekliyor?

1.


Kitap: Eşleşme
Yazar: Ally Condie
Yayıncı: DeliDolu
Yayın Tarihi: Mart 2013
Sayfa Sayısı: 352
Tür: Genç-Yetişkin, Distopya, Romantizm
Sizce "kusursuz" bir yaşam mümkün olabilir mi?
Kimi seveceğinize, nerede çalışacağınıza, hatta ne zaman öleceğinize başkalarının karar verdiği bir dünya düşünün.
Bu dünyada uzun bir hayata, harika bir işe, ideal bir eşe sahip olmak için neredeyse hiçbir bedel ödemeniz gerekmiyor çünkü tüm seçimleri sizin adınıza görevliler yapıyor. Üstelik hepsi "kusursuz" seçimler.
Tüm hastalıkların tedavi edildiği, insanların uçan trenlerle seyahat ettiği, eşleşme yoluyla "eşsiz" evliliklerin, ailelerin ve nesillerin yetiştiği böylesi mükemmel bir dünyada, Toplumun tüm üstün güçlerine ve kontrolüne rağmen mevcut sistem çatırdamak üzere…
Cassia'nın yapay bir cam fanus içerisinde yaşadıklarını idrak etmesi uzun sürmüyor. Toplumun ona sunduğu mükemmel dünyanın tüm nimetlerine sırt çevirmeye hazır. Kalbinde hissettiği aşkın gücü ve özgürlük için göstereceği cesaret onu yeterince güçlü kılmaya yetiyor. Ama Topluma başkaldırabilmek ne yazık ki mümkün değil. En azından şimdilik…

Yayın hayatına hızlı bir giriş yapan Delidolu, iddialı bir kitapla karşımıza çıkıyor. Orjinal adı Matched olan kitabın Tudem yayınlarından çıkacağını neredeyse 1 yıl önceden beri hepimiz biliyorduk. Tudem'in bir kolu olan Delidolu, Eşleşme kitabında orjinal kapak kullanarak serinin bekleyenlerini sevindirmeyi başardı. Sadece kitaplarıyla değil, okuyucusuna verdiği önemle ve Türk bloggerlara daha şimdiden verdiği destekle de adından sıkça söz ettireceğe benziyor. Yayınevinden çıkan diğer genç-yetişkin kitapları ise şöyle:

Candor - Pam Bachorz
Gri Gölgeler Arasında - Ruta Sepetys
Geri Gelenler - Gemma Malley
Bildirge | Direniş | Miras - Gemma Malley

En güncel Delidolu kitaplarını ilk öğrenenlerden olmak için facebook sayfasını ziyaret etmeyi unutmayın ^-^
İzmir'de olmalarından dolayı sevgimi kazanan yayınevine yayın hayatında başarılar diliyorum.

2.

Kitap: Tanrı
Yazar: Jennifer L. Armentrout
Yayıncı: DEX
Yayın Tarihi: Mart 2013
Sayfa Sayısı: 408
Tür: Genç-Yetişkin, Fantastik, Romantizm

Akit'in kuralları Alex'i neredeyse ölüme gönderiyordu. Konsey onun Catskills'de ne yaptığını öğrenseydi, onu kimse kurtaramazdı, tabii Aiden'ı da. Furiler, Alex'in peşindeydi, şimdi de onu ele geçirmek isteyen başka güçler var.
Alex sürpriz bir mektup alıyor, yazanlar karşısında ne yapacağını bilemiyor ve Seth'le gittikçe daha da yakınlaşıyor. Birlikte yaptıkları antrenmanlardan biri Alex'in bir Apollyon işareti daha kazanması ile sonlanıyor ve bu Alex'i bir adım daha Uyanmaya yaklaştırıyor.
Alex'in doğum günü yaklaştıkça sanki etrafındaki tüm dünya paramparça oluyor; geleceğin Apollyon'u aşk, kader ve yalanlar arasında sıkışıp kalıyor. Tanrılar öfkelerini serbest bırakınca yaşam geri dönülmez bir şekilde değişecek. Furiler, İblisler, Safkanlar, Melezler ve Avcılar hiç beklenmedik bir geleceğe hazırlanıyor.
Tarih tekerrür ediyor fakat bu defa işler, pek de iyi gitmiyor. Melez Sözleşmeleri serisi, Melez ve Safkan'dan sonra Tanrı ile devam ediyor.

Dex'in en sevdiğim serisi olan Melez Sözleşmeleri'nin üçüncü kitabı Tanrı yavaş yavaş raflardaki yerini almaya başladı. Ancak pek çok alışveriş sitesine ya gelmedi ya da 13 Mart'ta ön satışına başlanıyor. Bu duruma en çok üzülenlerden biri de benim.  Hepsiburada'nın %30 indiriminden faydalanmak için kitabın satışının başlamasını bekliyorum. İndirim 15 Mart'ta bitiyor ve artık indirim bittikten sonra satışına başlamalarından korkar oldum.

Tanrı için serinin en iyi kitabı diyorlar. Meraktan çatlamak üzereyim! Kitap elime geçtiği gün hunharca okunacak :D Vize haftasına denk gelse bile okurum :D Bu seriyi çoooooooooook seviyorum ♥ 

3.



Kitap: Ejder Ateşi
Yazar: Sophie Jordan
Yayıncı: Pegasus
Yayın Tarihi: Mart 2013
Sayfa Sayısı: 320
Tür: Genç-Yetişkin, Fantastik, Romantizm

Gizli bir gerçek ezeli düşmanlar lanetli bir aşk.
Jacinda bir drakidir... Ejderha soyundan gelen ve en büyük savunma gücü insana dönüşmek olan bir ırka mensuptur. Küçük yaştan itibaren özel yeteneğiyle göze çarptığını ve her hareketinin izlendiğini bilse de, özgürlük onun için her şeyden önemlidir. Halkının en kutsal kuralını çiğneyince hayatı tehlikeye girer ama Will isimli yakışıklı bir yabancı sayesinde kurtulur...
Fakat bu yabancı onun türünden olanları avlamaktadır.
Ailesiyle insanların arasına kaçan Jacinda çevresine uyum sağlamaya çalışır. Tek tutunabileceği dal, içindeki drakiyi canlandıran Will'dir. Karşı konulamaz bir şekilde ona kapılsa da Jacinda, onun avcı olduğunu bilmektedir. Ondan uzak durması gerekmektedir ama içindeki draki yavaş yavaş öldüğü için en tehlikeli düşmanıyla yakınlaşmayı bile göze almıştır. Efsanevi güçler ve nefes kesici bir romantizm, tüm beklentileri aşan ve sevgisi kadim bir uçuruma köprü ören bir kızın öyküsünde can buluyor.

Dualarım kabul oluyor! Yayınevleri anlaşmış sanki o_O Hepsi doğum günümde en çok merak ettiğim kitapları çıkartıyor. Yine 13 Mart'ta ön siparişle alabileceğimiz kitaplardan olan Ejder Ateşi, aşk romanları ile ülkemizde de büyük beğeni toplayan yazar Sophie Jordan'ın ilk fantastik kitabı. Draki Serisi'nin ilk kitabı olan Ejder Ateşi yine uzun zamandır yayın haklarının alındığı bilinen ve sabırla beklenen kitaplardan biriydi.

Yayınevinin önümüzdeki günlerde çıkarmayı planladığı ve çıkması uzun zamandır beklenen bir diğer fantastik kitap ise Silüet. Kitabın ön sipariş tarihi yine 13 Mart =)

4.



Kitap: Yıldız Geçidi
Yazar: Josephine Angelini
Yayıncı: Altın Kitap
Yayın Tarihi: Mart 2013
Sayfa Sayısı: 456
Tür: Genç-Yetişkin, Fantastik, Romantizm

Yıldızlara yazılmış bir aşk...
Antik Yunanda başlayan bir kan davası...
Tanrıların bile yok edemeyeceği bir lanet...
Helen Hamilton on altı yaşına dek farklı biri olduğunu herkesten gizlemişti. Gözlerden ırak küçük Nantucket Adasında bunu başarmak kolay bir iş değildi ve gün geçtikçe de zorlaşıyordu. Geceleri, çölde umutsuzca dolaştığını gördüğü kâbuslardan susuzluktan yanarak uyandığında, çarşafları kum ve tozla kirlenmiş buluyor, üç yaşlı kadının kanlı gözyaşları döktüğü halüsinasyonlar ise hiçbir yerde peşini bırakmıyordu.
Yolları ilk kez Lucas Delosla kesiştiğinde, ne kaderin tüm tarih boyunca ısrarla tekrar ettiği büyük bir trajedide başrolü oynayacaklarından haberi vardı ne de bazı mitlerin sadece efsaneden ibaret olmadıklarından. Bundan sonra ne yapması gerektiğini ve kendisini Lucasla bir araya getiren kaderi yıkmaya çalışan yarı tanrısal güçlerle nasıl baş edeceğini çok iyi biliyordu. Çünkü o tanrıların soyundandı ve bu dünyada yalnız değildi.

Altın Kitap okurlarını şaşırttı ve hiç beklemediğimiz bir anda Starcrossed serisinin ilk kitabını çıkarttı. Ön satışı 14 Mart'ta başlayacak olan kitap, mitolojiyi seven genç okuyucuların ilgisini çekeceğe benziyor.

Kitabın kapağı hakkında konuşmadan da edemeyeceğim. Orjinal kapağı biraz değiştirerek kullanan yayınevi keşke biraz daha özenseymiş. Orjinal kapağa bayılan birisi olarak maalesef bu halini pek beğendiğimi söyleyemeyeceğim =(

5.


Kitap: Duman ve Kemiğin Kızı
Yazar: Laini Taylor
Yayıncı: Artemis
Yayın Tarihi: Mart 2013
Sayfa Sayısı: 444
Tür: Genç-Yetişkin, Fantastik, Romantizm
Goodreads

Bir zamanlar, şeytanın ininde
yerde tüylerle oynayan
küçük ve masum bir kızdı.
O, artık masum değil…



Veee işte en çok merak ettiğim kitap! Yurtdışında büyük beğeni toplayan Daughter of Smoke & Bone, en sonunda Türk okurlarıyla buluşmaya hazırlanıyor. Kitabın Mart ayında çıkacağı kesin ancak tam tarih veremiyorum. Kitabın turu ise tabii ki Kitap Oburları'nda olacak =) Heyecanla kitabın çıkmasını bekliyoruz *-*

Artemis'den çıkacak bir diğer fantastik kitap ise Gölgelerin Yolu. Kitabın Mart sonu gibi çıkması bekleniyor.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder