28 Temmuz 2013

Fırsatçı - Tarryn Fisher


Aşk. Yalan. Daha çok aşk. Daha çok yalan.

Kitap: Fırsatçı
Orjinal Adı: The Opportunist
Yazar: Tarryn Fisher
Yayıncı: Aspendos
Yayın Tarihi: Mayıs 2013
Sayfa Sayısı: 316
Seri Adı: Love Me With Lies
Tür: Yeni Yetişkin, Romantizm
Goodreads | Okuoku D&R

Puanım:
 

Her fırsattan istifade etmesiyle bilinen sivri dilli Olivia Kaspen, akılsızca çekip gitmesine izin verdiği eski erkek arkadaşı Caleb Drake ile şans eseri karşılaşınca kendisini ilk aşkıyla ikinci bir şans isterken bulur.

Caleb'ın hafızasını kaybettiğini öğrenen Olivia, onu geri kazanmak için ne kadar ileri gidebileceğine karar vermelidir. Ancak gerçek kimliğini ve kötü geçmişlerini gizli tutmaya çalışan Olivia'nın en büyük engeli Caleb'ın kurnaz yeni kız arkadaşı, Leah Smith'tir. Böylece bu iki hırslı kadın arasında kendilerini hatırlamayan bir adamı elde etmek için girdikleri vahşi bir mücadele başlar. Ama çok geçmeden Olivia, bir zamanlar kendisinin olanı almak için savaşırken yalanlarının sonuçlarıyla yüzleşmek zorunda kalır.

Peki, aşk her şeyi affeder mi?

UYARI! Kalp, şeker, tansiyon vs. hastalığı olanlar bu kitabı okumasın! Önermiyorum!! 

Fırsatçı, gerek kurgusu gerek anlatımı ile beni hem deli edip hem de büyüleyen harika bir romandı. Kitabın sonunda ne hissettiğimi çözemedim bile. Kızsam mı yoksa ne kadar hayran olduğumu mu anlatsam bilmiyorum! Bu nasıl bir konudur böyle o_O Yazarın ne derdi var da bize psikolojik işkence yapıyor. Her bölümde söve söve okuyup, sonra sinirden duvara fırlatıp sonra yeniden kaldığım yerden devam ettim. Ruh sağlığım bozulmuş olabilir, hatta hatta belki de kalıcı hasarlar oluşmuştur ⊙﹏⊙

Mela'dan Öneri: Bu tür hasarlardan kurtulmanın en kolay yolu bana göre kitabı okumuş birini bulup karşılıklı sövmek olacaktır. İçinizde kalmasın çok fena olursunuz vallahi =P

Saçma sapan duygularımı bir kenara bırakıp kitabın konusuna geçiyorum:

Olivia Kaspen kendi halinde, sosyal hayatı pek olmayan, kitap okuyup ders çalışan ve iyi bir kariyer yapmak isteyen aklı başında, iffetli bir kızdır. Diğer kızlardan farklı oluşu, güzelliğini hep saklayıp hiçbir erkeğe bakmayışı üniversitenin gözde yakışıklısı Caleb'in dikkatini çeker. Olivia, başlarda Caleb'e yüz vermese de ondan etkilenmiştir. Ancak iffeti her şeyin üstündedir. Caleb'i reddeder ve işte her şey böyle başlar. İkilinin masumca başlayan ilişkisi saplantı halini alacak ve aşk ile bencillik arasındaki ince çizgi aşılacaktır. Caleb'e aşık olan Olivia şeytanın ta kendisine dönüşecek ve aşık olduğu adamı elinde tutabilmek için türlü yalanlara başvurup, her fırsatı değerlendirecektir.

Caleb ile 4 yıl sonra yeniden karşılaşan Olivia, ona hala aşık olduğunu fark eder. Caleb'in hafızasını kaybettiğini öğrendiğinde eski fırsatçı Olivia yeniden ortaya çıkar ve onunla ilk kez tanışıyorlarmış gibi davranır. İkilinin tesadüfi karşılaşmaları ve akabinde başlayan arkadaşlıkları her ne kadar kusursuz görünse de Olivia'yı korkutan tek şey vardır: Caleb'in geçmişi hatırlaması. İşte asıl kıyamet o zaman kopacaktır.

Yazarımız geçmiş ile günümüz arasındaki dengeyi çok güzel kurmuş. Olivia ve Caleb'in yaşadıklarını geriye dönüşler sayesinde iki farklı zamanda aynı anda okuyor ve işlerin nasıl bu hale geldiğini öğreniyoruz. Olivia, Caleb'e olan saplantılı aşkından dolayı günahlarla dolu bir dünyaya adım atıyor ve yaptıklarından utansa da Caleb'i ona getirecek her türlü yolu deniyor. Hiçbir fırsatı kaçırmayan karakterimiz her şeye rağmen onu kaybediyor. Ancak bunun nasıl olduğunu kitabın sonuna kadar öğrenemiyoruz. Olivia'nın yaptıklarını öğrendiğinizde kızı öldürmek isteyeceğinizi söyleyebilirim. Geri zekalı Olivia!

Not: Karakterlerin hepsinden nefret ettim! Tamam belki kitabın sonunda çıkan bir karakter haricinde. Karakterleri sevmeyip kitaba bayılmak benim için bir ilk oluyor sanırım.

3 kitaplık Love Me With Lies serisinin ilk kitabı olan Fırsatçı'ya puan verirken aklınızda iki puan olacaktır. Ya 1 ya da 5 =) Ortası yok. Konunun kendisine ve Olivia'ya olan nefretiniz her ne kadar sizi 1 puan vermeye yöneltse de siniriniz geçtiğinde ne kadar harika bir kitap okuduğunuzun farkına varacaksınız. Benden söylemesi. Serinin diğer iki kitabının adları ise Dirty Red ve Thief. Dirty Red kitabında Caleb'in nişanlısı Leah Smith'in, Thief'te ise Caleb'in hikayesi anlatılıyor. Yandaki kapağa bakar mısınız! O Caleb ise Olivia'ya hak verip ben de psikopata bağlayabilirim ^(#`∀´)_Ψ Aspendos'un bu kitapları da kısa zamanda çıkartmasını diliyor ve o zamana kadar sinirlerimi onarmak adına çiçekli böcüklü, sevgi pıtırcıklı kitaplar okumaya karar veriyorum...

Bunlar da kitaptan bir kaç alıntı:

Hayatın seçimlerden ibaret olduğuna karar verdim - iyi karar, kötü karar ve bencil karar. Ama hayatımın en doğru kararını Caleb ile karşılaştığım gün onun şemsiyesinin altına girmeyerek vermişim.
Olivia | Sayfa 260

"Bence bir kere kalbini verdin mi bir daha geri alamazsın. Geri kalan hayatında sadece kalbin sendeymiş gibi yaparsın."
Noah | Sayfa 304

Kalbini sadece bir kez verebilirsin; ondan sonraki her şey ilk aşkının peşinden gelir.
Olivia | Sayfa 316

3 yorum :

  1. merakla yeni bir kitabı yorumlamanı bekledim! ve sonunda XD
    kitap psikolojimi bozacakmış gibi görünüyor :(
    çok tarafsız yorumlamışsın tebrik ederim
    hele ki sevmediğin karakterleri içeren bir romana 5 kuş vermişsin
    yine de ben senin aksine karakterlere inanılmaz dikkat ederim
    karakterleri sen sevmediysen bende sevmem -.-

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler ^^ Aslında 1 ay önce yazmıştım yorumu ama düzenlemesini yapacak zamanım olmuyordu :( Staj bitmişken yayınlayayım dedim. Karakterler konusunda senin gibiyim. Hatta önceki yorumlarımı okumuşsan eğer karakteri sevmediğimde nasıl hiç acımadan puan kırdığımı az çok biliyorsundur =D Ama bu kitap çok farklı. Resmen karakterlerden nefret ettin ve okurken deli oldun diye 5 puan veriyorsun XD İlginç değil mi? Her okuyucunun içinde bir mazoşist yatıyor bence =P

    YanıtlaSil
  3. kitapları alırken verdiğin puanları göz önünde bulunduruyorum :) zehir ustası beni seç ölümcül merhamet :) hepsinde yorumlarına bakmıştım cünkü aynı şekilde puanlıyoruz kitapları :)
    gerçi beni seç e inanılmaz derecede sinirlenmiştim bir team Aspenci olarak :) :)

    YanıtlaSil