19 Eylül 2013

Türk okurlarının yeni sosyal platformu: Neokur.com


Bildiğiniz gibi Goodreads biz kitap kurtlarının vazgeçilmezi. Ancak sitenin İngilizce olması bazılarımızın kullanamamasına neden olabiliyor. Bu nedenle Vikitap kurulduğunda pek çoğumuz çok sevinmişti. Şimdi görsel anlamda çok daha başarılı bir sosyal platform ile karşı karşıyayız: Neokur.com 

Goodreads kullanıcıları için hala büyük eksiklikleri olsa da şık tasarımı, kullanıcı dostu oluşu ve sık sık güncellenmesi ile sitenin ileride vazgeçilmezlerimizden biri olacağına inanıyorum. Okurlara özel Facebook mu istemiştiniz? Neokur tam size göre!


Basın Bülteni

Türkiye okuyor, okurlar Neokur.com’da buluşuyor...
Okuyan, düşünen ve fikir üreten nitelikli internet kullanıcılarını bir araya getiren yeni bir sosyal platform... Geçtiğimiz Haziran ayının sonunda yayına başlayan Neokur henüz çok yeni. Ancak kısa zamanda okurların dikkatini çekmeyi başardı. Kullanıcı sayısı hızla artan sitenin ekibi; facebook, twitter gibi sistemleri tecrübe ederek beklentisi yükselen Türk kullanıcılarını tatmin edebilmek için gecelerini gündüzlerine katıp çalıştıklarını belirtiyorlar. Hatta kullanıcılarını memnun edebilmek için üyelerle birebir ilgilenen küçük bir ekip bile oluşturulmuş durumdalar.

Kitap ve fikir merkezinde bir sosyal platform
Uluslararası sitelerde sıkça görmeye başladığımız “Arkadaşlık Sistemi” ve “Zaman Tüneli” üzerine temellendirilen site kullanıcılarına okudukları, okuyacakları ve şu an okudukları kitapları kendi profillerine ekleyebilme, kitaplar, yazarlar, yayınevleri hakkında görüş ve önerilerini paylaşabilme, kendileri ile aynı zevkleri paylaşan diğer kullanıcılar ile tanışma fırsatı sağlıyor.

Yazarlar da kullanıyor
Okurların yanı sıra yazarlar da bu yeni oluşumda yerlerini alıyorlar. Neokur ile okurlarından öneri ve eleştiri alma fırsatı yakalayan yazarlar, kendilerini ve kitaplarını okurlara ilk elden tanıtma ve onlarla kaynaşma imkanı elde ediyor. Ekip, fikir dünyamızın üreticileri olarak gördükleri yazar ve çevirmenlere çok daha aktif olabilecekleri modüller geliştirecekleri sözünü de veriyor. Neokur’da yalnızca kitap ve yazarlarımız değil, bizlere dünyanın dört bir tarafından edebiyat eserlerinin ulaşmasını sağlayan çevirmenlerle de tanışma, onları okurlara yakından tanıtma fırsatı sunuluyor!

Üretime ve yazmaya teşvik
Türkiye'de okur sayısının az olduğu fikrini kabul etmeyen Neokur.com ekibi kullanıcı kitlelerinin sadece kitap müptelaları olmadığını, okuma yazma bilen hatta yılda sadece bir kitap okuyan kitlenin dahi kendilerini sitede ifade etmeleri gerektiğini, böylelikle zamanla kişilerin okuma alışkanlıklarının ve kitap sevgisinin değişip gelişeceğini düşünüyor. "Her hayat bir romandır." fikrine inanan ekip okumanın bir amaç değil araç olduğunun farkında. Amaçlarının kullanıcılarını gerek kitap incelemeleri gerekse yapılacak öykü yarışmaları vasıtası ile yazmaya yani üretime yönlendirmek olduğunu belirtiyorlar.

Daha çok kadınlar ilgi gösterdi
Kullanıcı kitlesinin %70’den fazlasını kadınlar oluşturuyor. Kadınların kitaplara ve edebiyata daha yakın ilgi gösterdikleri bilinen bir gerçek. Aynı zamanda sosyal medyada da her geçen gün etkinliklerini artıran kadınlar Neokur.com’da çoğunluğu ellerinden bırakmayacak gibi görünüyorlar.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder