17 Şubat 2014

[Blog Tur] Anna Kan Giyinmiş Kız - Kendare Blake | Tanıtım Videosu

Düşünceler zamanla bulanıklaşıp kaybolur ama gözler hiçbir şeyi unutmaz.

Kitap: Kan Giyinmiş Kız
Orjinal Adı: Anna Dressed in Blood
Yazar: Kendare Blake
Yayıncı: Martı
Yayın Tarihi: Şubat 2014
Çeviren: Gülfem Çırak
Sayfa Sayısı: 350
Seri Adı: Anna #1
Tür: Genç-Yetişkin, Fantastik, Romantizm, Korku
GoodreadsOkuoku

Puanım:


Cas Lowood, ihbarlar üzerine hayaletlerin peşine düşerek onları yok eden bir hayalet avcısıdır. Yeni görevi ise, evine adım atan herkesi acımasızca öldüren hayalet Anna Korlovu yakalamak ve ondan kurtulmaktır.

Fakat Cas bu kez daha önce hiç rastlamadığı türden bir hayaletle karşı karşıyadır. Annanın içindeki, insanları öldürme isteğinin nedenini öğrendiğinde onun hayatına ve ölümüne dair sırlarla örülü gerçekleri de su yüzüne çıkarır.

Bu sene çok mu şanslıyız bilemiyorum ama hep okumayı en çok istediğim kitapların turunu yapıyoruz *-* Anna, uzuuun zaman önce kapağını görüp konusuna hayran kaldığım ve "keşke birileri Türkçe'ye çevirse" dediğim kitaplardandı. Kitabın yayın hakkının alındığına çok mutlu olmuş ve turunu yapmayı çok istemiştim. Ehh size diyorum ya şanslıyız diye. Bir dileğim daha gerçekleşti *-*

Cas, babasından yadigar kalan bıçağı ile hayaletleri öldüren bir lise öğrencisidir. Cadı annesi ile farklı kentleri gezip durdukları için pek arkadaşı yoktur. Babasını öldüren hayaletin peşine düşmesine çok az kalmıştır. Ama bundan önce bir hayaleti daha yok etmelidir: Anna'yı. Kan giyinmiş Anna daha ilk duyduğu anda içinde garip bir his uyandırır. Bu kızın hikayesini öğrenmeli ve gücünü görmelidir. Böylece annesi ile birlikte Thunder Bay'e taşınırlar. Bir kütüphaneye gidip Anna hakkında araştırma yapmak yerine liseli gençlerin bilgilerinden faydalanmaya karar verince olanlar olur! Lisede tanıştığı güzel Carmel'in eski erkek arkadaşı ona oyun oynamak için Anna'ya birlikte gitmelerini önerir. Uzaktan eve bakıp geri döneceklerini sanan Cas aslında böylece hem Anna ile tanışacak hem de o gün yaşananlardan dolayı asla peşinden ayrılmayacak arkadaşlar kazanacaktır. Korkunç ama bir o kadar güzel Anna'ya olan ilgisi de işlerin iyice karışmasına sebep olur. Üstelik Anna da Cas'i öldürmeye pek hevesli değildir. Evine giren herkesi öldüren Anna ile bir şansları var mıdır? Yoksa başka kimsenin ölmemesi için onu yok mu etmelidir?

Salt korku arıyorsanız yanlış yere geldiniz. Çünkü bu kitap hem korkunç, hem eğlenceli hem de romantik *-* Gecenin bir saati kitaba başladıysanız ve Anna ile tanışma gafletine düştüyseniz o gece size uyku yok bilesiniz! Çünkü Anna o kanlı elbisesiyle salına salına odanıza girecekmiş gibi hissedebilir ve benim gibi yusuf yusuf olabilirsiniz =D Yazar, Anna'yla ilk karşılaşmamızı gerçekten korkunç bir hale getirmiş. Onun kanlı ıslak elbisesini, yılan gibi hareket eden saçlarını, petrol siyahı gözlerini düşündükçe insan korkmadan edemiyor. Ama Anna'dan korksak bile ona hayran kalıyoruz. İnsanları öldürmediği zamanlarda hem çok güzel bir kız görüntüsüne bürünüyor hem de espriler yapıp gülüyor *-* Anna'nın hikayesini okuduğumuzda yaşadıklarının ne kadar zor olduğunu görüyor ve öldürmek istemese bile buna engel olamadığını fark ediyoruz. Hapsolduğu evinde zavallı insanları öldürmek onun laneti. Cas'in onu kurtarıp kurtaramayacağını kitabı okuduğunuzda öğreneceksiniz.

"Sen benim kurtuluşumsun. Yaptıklarımın bedelini ödeme yolumsun."

Anna | Sayfa 263

Yazar, kitabı Cas'in gözünden anlatıyor. Pekala, bu pek sık rastlanmayan bir durum. Ama ortalarda ayaklı kıyma makinesi gibi dolaşan Anna'mız hikayeyi anlatmaya kalksa okuduklarımız pek mantıklı görünmezdi herhalde =)) Cas'in kişisel sorunları, hayattaki amacı ve ilişkilere bakış açısını okumak hem eğlenceli hem de üzücü. Yazar, baş kahramanımızın duygularını bize çok güzel yansıtıyor. İlişkiler demişken Cas'i yalnız bırakmayan arkadaşları Carmel, Will ve Thomas'ı, cadıların hası Morfran'ı, ailemizin kedisi Tybalt'ın ve biricik annemizi unutmak olmaz. Hepsinin bu hikayede büyük rolü var ve onları seveceğinizi düşünüyorum.

Önce korkutup sonra üzen, bittiğinde de kamyon çarpmışa döndüren Kan Giyinmiş Kız'ı genç yetişkin romanlarında korku türünü seven herkese öneririm. Ama mümkünse sabah ayık kafayla okuyun ve geceye kadar aklınızdan çıkartın. Son bölümleri ise devam kitabı çıkana kadar okumayın. Tabii başarabilirseniz. Çünkü iki sayfacık okuyup bırakacağım dediğiniz kitabı soluk almadan bitirmeniz mümkün.

Kitabı merak edenler için Martı Yayınları desteğiyle yaptığımız çekiliş bu geceye kadar devam ediyor. 1 kişi bu güzel kitabı kazanma şansı bulacak! Kaçırmayın derim ;) Tırt Blog'daki çekilişe katılmak için tık!


Tanıtım Videosu

Tantım videosu aradığım sırada daha kitaba yeni başlamıştım. Yanlışlıkla ikinci kitabın videosunu izleyince spoiler yedim. İnsanın ayıla bayıla okuduğu kitabın sonunu önceden öğrenmesi ne acı bir şeydir .·´¯`(>▂<)´¯`·. O nedenle siz siz olun başka videolara bakmayın efenim.



12 - 19 Şubat Tur Programı

12 Şubat sohbetedecekkimseyok.blogspot.com  |  Kitap Yorumu - Çekiliş
13 Şubat segesegese.blogspot.com  |  Kitap Yorumu - Ön Okuma
14 Şubat raflarinarasindan.blogspot.com |  Kitap Yorumu
15 Şubat kutsalyorumcu.blogspot.com  |  Kitap Yorumu - Yazar Tanıtımı
16 Şubat mirielenda.blogspot.com |  Kitap Yorumu - Alıntılar
17 Şubat thcodex.blogspot.com  |  Kitap Yorumu - Tanıtım Videosu
18 Şubat sssuigenerisss.blogspot.com  |  Kitap Yorumu - Bunları Biliyor musunuz?
19 Şubat pinucciasbooks.blogspot.com  |  Kitap Yorumu - Söyleşi

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder