24 Mayıs 2014

[Blog Tur] Idhun Günlükleri #1 / Direniş - Laura Gallego García




Kitap: Direniş
Orjinal Adı: La Resistencia
Yazar: Laura Gallego García
Yayıncı: Pegasus
Yayın Tarihi: Nisan 2014
Sayfa Sayısı: 528
Seri Adı: Idhun Günlükleri #1
Tür: Genç-Yetişkin, Fantastik, Romantizm
Goodreads | Kitap Yurdu

Puanım:


Bu kitabın içinde şu ana dek bildiklerinizden çok daha fazlası bulunmaktadır... 

Üç ay ve üç güneşin diyarı Idhun’da, karanlık büyücü Ashran hakimiyeti ele geçirir. Yaşadıkları dünyadan kaçan bir savaşçı ile büyücü, yeryüzünde yaşayan Jack ve Victoria’yı da aralarına alarak Direniş’i kurar. Amaçları kanatlı yılanların hakimiyetini sona erdirmektir ama Ashran’ın bu iş için özel olarak görevlendirdiği genç ve acımasız katil Kirtash buna izin vermemeye kararlıdır.

Annesi ve babası kötü büyücü Elrion ve soğuk bakışlı katil Kirtash tarafından öldürülen Jack, Shail ve Alsan tarafından son anda kurtarılır. Shail ve Alsan Jack'i Limbhad'a getirir. Burası Idhun ve dünya arasında zamanın olmadığı bir yerdir ve her zaman gecedir. Jack, Limbhad'da Victoria ile tanışır. Kirtash yıllar önce Victoria'yı da öldürmeye çalışmış. Shail ve Alsan Jack'e aslında bir Idhun'lu olduğunu ve Kirtash'ın Idhun'dan kaçan herkesi öldürmekle görevli olduğunu anlatır. Idhun'u karanlık büyücü Ashran'ın ele geçirmiş ve kanatlı yılanların Idhun'daki tüm ejderhaları ve tek boynuzlu atları öldürmüştür. Victoria Shail'den büyü yapmayı öğrenirken, Jack ise Alsan'dan kılıçla savaşmayı öğrenmeye başlar. Diğer yanda ise Kirtash içgüdüsel olarak sadece bir kaç dakika gördüğü Jack'den nefret etmektedir. Onu öldürmek için büyük bir istek duyar ve yeniden karşılaşacakları günü bekler. 

Karakterlerimiz Kirtash'ın onları öldürmek dışında başka bir görevi daha olduğunu anlayınca yeniden düşmanın karşısına çıkar. Kirtash, yıllar önce öldürmeye çalıştığı Victoria'nın büyüyüp serpildiğini görünce ondan etkilenir ve Victoria'nın kalbini kazanıp kendi tarafına çekmeye çalışır. Victoria ise nedenini bilmese de düşmanı olan bu gençten hem hoşlanıyor hem de nefret ediyordur. Diğer yanda her şeyden habersiz Jack de Victoria'ya ilgi beslemektedir. Bu üç karakterin tarafları farklı olsa da üçü de Idhun'un kaderini değiştirecek güce sahiptir.

"Kirtash gözlerini kıstı. Jack bir an için genç katilin yüzünde duygu belirtisi gördüğünü düşündü. Bu merak mıydı? İlgi mi? Belki, ama bu duygu kendisiyle ilgili değildi. Victoria'yla ilgiliydi."
Sayfa 146

Etkileyici kapağı ve ilgi çekici tanıtım yazısı ile epik fantastik türünde başarılı bir kitap olduğunu iddia eden Idhun Günlükleri tam anlamıyla epik fantastik değil aslında. Direniş çoğunlukla dünyamızda geçiyor ve Idhun'un nasıl bir yer olduğunu sadece Shail ve Alsan'ın anlattıklarından öğrenebiliyoruz. Kitapta ejderhalar, tek boynuzlu atlar, kanatlı yılanlar, büyücüler ve perilerden bahsedilse de bu kadarcık bilgiyle epik fantastik olduğunu söylemek zor. İlk kitabın sonundan anladığım kadarıyla serinin ikinci kitabından itibaren karakterlerimizin savaşı Idhun'da devam edecek. İşte o zaman gerçekten epik fantastik olacak *-* Ayrıca ana karakterlerin çocuk yaşta olduğu kitap Yüzüklerin Efendisi'nden çok Harry Potter'ı andırıyor. Peki bu kötü bir şey mi? Bana göre değil. Başarılı bir kurgusu ve iyi düşünülmüş karakterleri olduğundan özellikle ikinci yarısını heyecanla okuyorsunuz.

"Biz madeni bir paranın iki yüzü gibiyiz, Victoria. Birbirimizi tamamlıyoruz. Ben varım, çünkü sen varsın. Aynısı bunun tersi için de geçerli." 
Kirtash | Sayfa 222

Kitap ilk yarısında çocuk kitabı olarak görülebilirken ikinci yarısında gençlik kitabı oluyor. Sanırım seri boyunca karakterlerimiz daha çooook büyüyecek. Yazarın iyi karakter Jack'den çok kötü karakter Kirtash'a özenmiş olması aklıma Gölge ve Kemik ve Bana Dokunma kitaplarını getirdi. Kirtash'ın çok üzücü bir öyküsü var. İçindeki kötülüğe rağmen karmaşık bir karakter. Victoria'ya olan ilgisi ikinci bölümde onu bambaşka bir erkeğe dönüştürüyor. Ona aşık olacağınıza eminim ♥ Adam hem karizmatik hem de rockçı XD Dünyaca ünlü rock şarkıcısı oldu yahu o.O Başka hangi kitapta böyle bir şey gördünüz, sorarım!


Kitabın bana göre tek eksisi yaş sorunu. 12-13 yaşlarında tanıştığımız Jack ve Victoria çocuk yaşta ergen gibi davranırken, ikinci yarıda 14-15 yaşlarına geldiklerinde yetişkin gibi davranıyorlar. Çocukları anlatıyorsan çocuk psikolojisini öğrenmeye çalış sayın yazar! Onun dışında cillop gibi kitaptı. Büyük bir zevkle okudum. Yazar asıl olayı gizlemeyi başaramasa da başka konularda beni baya şaşırttı. Kapağı deseniz CİLTLİ! Diğer ciltli kitaplara hiç benzemiyor. İç kapağı krem rengi sedefli. Aksesuar niyetine kullanılabilir ya da vitrinde sergilenebilir (♥ω♥*) Şimdiden ikinci kitabı için gün sayıyorum. Çabucak çıksa da okusam *-*

Kitabı merak edenler için Pegasus Yayınları desteğiyle yaptığımız çekiliş yarına kadar devam ediyor. 2 kişi bu güzel kitabı kazanma şansı bulacak! Kaçırmayın derim ;) Facebook sayfamızdaki çekilişe katılmak için tık!



21 - 24 Mayıs Tur Programı

21 Mayıs raflarinarasindan.blogspot.com  |  Kitap Yorumu - Ön Okuma
21 Mayıs mirielenda.blogspot.com  |  Kitap Yorumu
22 Mayıs segesegese.blogspot.com |  Kitap Yorumu - Yazar Tanıtımı
22 Mayıs kutsalyorumcu.blogspot.com  |  Kitap Yorumu
23 Mayıs sssuigenerisss.blogspot.com  |  Kitap Yorumu - Kitap Kapakları
23 Mayıs sohbetedecekkimseyok.blogspot.com  |  Kitap Yorumu
24 Mayıs thcodex.blogspot.com  |  Kitap Yorumu
24 Mayıs pinucciasbooks.blogspot.com |  Kitap Yorumu - Alıntılar

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder