28 Mayıs 2014

Gökyüzü Kütüphanesi


İlgiyle takip ettiğim iki blogun sahipleri Aslı Dağlı ve Onur Kınacı Birler harika bir projeye imza atıyor: GÖKYÜZÜ KÜTÜPHANESİ!


Soma'da yaşanan maden kazası hepimizi çok üzdü. Hepimiz bir şeyler yapmak istesek de bunun ne olacağını bilemedik. Çoğu arkadaşım bilmediğimiz derneklere bağışlar yaptı. Bazıları ise Soma'ya gidip yardımcı olmaya çalıştı. Rafların Arasından blogu yazarlarından Aslı ve The Reading Lady blogu yazarı Onur da biz kitap kurtlarının elinden gelebilecek en iyi yardımı düşünmüş. Kütüphane kurmayı! Yeni ya da ikinci el kitapları bağışlayarak Soma'daki çocuklarımızın daha çok kitap okumalarını sağlayabiliriz *-* Daha fazla uzatmıyor ve tanıtım yazılarını paylaşıyorum.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


TANITIM YAZISI

Soma’da, Soma’nın karanlık madenlerinde yüzlerce can yitirdik. Yüzlerce çocuk, babasını, ağabeyini, dayısını, amcasını kaybetti. Onlar, hem sevgileri hem de kazançlarıyla o çocukların ışığıydı. Şimdi, ülke olarak ayağa kalkma ve madencilerimizin bize bıraktığı mirası aydınlığa ulaştırma zamanı. Sizlerin de yardımıyla o küçücük çocukların karanlıktan aydınlığa kitaplarla ulaşmasına yardımcı olacağız. Karanlık madenlere değil, gökyüzüne baksınlar diye…

Gökyüzü Kütüphanesi, Rafların Arasından ve The Reading Lady bloglarının öncülüğünde başlatılan bir kitap kampanyası. Amacımız, Soma’daki çocuklar için kocaman bir kütüphane oluşturmak. Elinizdeki kitapları gönderebileceğiniz gibi, İnternet üzerinde çok cüzi fiyatlara satılan çocuk ve genç kitaplarını satın alıp kargoyla bize göndererek de kampanyamıza destek olabilirsiniz. Tek bir kitap, bir hayatı değiştirebilir. Hele, bahsettiğimiz bir çocuğun hayatıysa ona, sayfalara baktığında harfleri değil, gökyüzünü görmeyi öğretebiliriz. Belki kaybettiklerini ona getiremeyiz ama o küçücük çocuğun, bir kitabın sayfalarında kendisini bulmasına ve ayakta kalmasına yardımcı olabiliriz.

Kitapseverler, yayınevleri, kitapçılar, sahaflar, öğrenciler, bloggerlar ve hatta en son dokunduğu kitap Cin Ali olanlar! Şimdi destek zamanı!


KAMPANYA İLE İLGİLİ BİLGİ

Gökyüzü Kütüphanesi’ni kurmak uzun bir süreç olacak, amacımız binlerce kitap toplamak. Hatta bir değil, on kütüphane kurabilmek. Süreç şu şekilde işleyecek: Kitaplarınızı kargoyla iletişim adresimize göndereceksiniz; bizler ise gönderdiğiniz kitapların indeksini hazırlayacak ve kütüphanenin fiziki ortamı hazırlanana kadar depolayacağız. Hazırladığımız indeksi düzenli aralıklarla paylaşacağız. Bu şekilde, bir kitabın daha önce gönderilip gönderilmediğini de görebileceksiniz.

Sizlerden ricamız, kütüphanenin hedef kitlesinin çocuklar olduğunu unutmamanız. Onlara okumayı sevdirecek, zihinlerini temizleyecek, yaşlarına uygun kitaplar sunmalıyız. Bağışlayacağınız kitaplara ilişkin tercih yaparken lütfen bunu unutmayın.

Belki de aylar alacak kampanyamız boyunca, Gökyüzü Kütüphanesi’ni çevrenizdeki herkesle paylaşmanızı diliyoruz. Web siteleri, sohbetler, Facebook, Twitter, Blogspot… Elimizdeki kaynakları en iyi şekilde kullanarak mümkün olan en çok sayıda insana ulaşmalı ve dev bir kütüphane kurmaya yetecek sayıda kitap toplayabilmeliyiz.

Web sitesinde Gökyüzü Kütüphanesi ile ilgili bilgi paylaşmak isteyen arkadaşlar bize, gokyuzukutuphanesi@gmail.com adresinden ulaşabilir.

Gerekli tüm görselleri ve tanıtım bilgilerini geciktirmeden paylaşacağız. Biliyoruz; o çocuklar için üzülüyorsunuz.

Ama artık onlar, “o çocuklar” değil; onlar, bizim çocuklarımız.

Onlara el uzatan biz olmazsak kim olacak?

Sevgiler.

#gokyuzukutuphanesi #soma

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kampanyaya yayınevlerinden de büyük destek var. Özellikle koli koli kitaplar gönderen Doğan Egmont'u ayrıca tebrik ediyorum. Pegasus, ON8, Epsilon, Orkinos, Aspendos, Nemesis, Martı, Günışığı Kitaplığı, Trend ve Parodi destek veren diğer yayınevleri. İleride listeye başka yayınevleri daha eklenecek gibi görünüyor. 

Bu kütüphaneye 1 kitapla bile destek olabilirsiniz. Unutmayın, kitabın yeni olması gerekmiyor. Onlara kendi çocuk kitaplarınızı verin :) Sizin gibi hayaller kurmalarına yardım edin.

2 yorum :

  1. Bu uygulama gözleri yaşartacak cinsten, Yayınevlerine de bu konuda minnettarım. Evimizde küçük çocuk yok ve benimde çocuk kitaplarım bir çok. Okumayacak birine vermek yerine bu kitaplığa bağışlamak çok daha iyi olacak. Hâla devam ediyor mu? İzmir'de oturuyorum, kargoya vermek yerine -eğer gelebilirsem- evinize kadar getirebilirim :D

    YanıtlaSil
  2. Devam ediyor olmalı. İlk paragraftaki facebook sayfasından proje kurucularıyla iletişime geçersen yardımcı olacaklardır :)

    YanıtlaSil