24 Haziran 2013

Yakut Kırmızı - Kerstin Gier


İçinde aşkın tüm renklerini bulacağınız, macera dolu, unutulmaz bir seri...

Kitap: Yakut Kırmızı (Aşk Tüm Zamanların İçinden Geçer 1)
Orijinal Adı: Rubinrot
Yazar: Kerstin Gier
Yayıncı: Pegasus
Yayın Tarihi: Şubat 2012
Sayfa Sayısı: 352
Seri Adı: Aşk Tüm Zamanların İçinden Geçer
Tür: Genç Yetişkin, Romantizm, Fantastik, Zaman Yolculuğu
Goodreads | Okuoku | idefix

Puanım:
 

Geçmişin gölgesinde kalmış bir aşk. Fantastik bir dünyada hayat bulan, muhteşem bir zaman yolculuğu. Gizem, heyecan, romantizmin olağanüstü karışımı.

Bazen sırlarla dolu bir ailede yaşamak gerçekten de zordur. En azından on altı yaşındaki Gwendolyn bundan kesinlikle emindir. Ta ki günün birinde kendini 18. yüzyıl Londra'sında bulana dek.İşte o zaman ailesinin en büyük sırrını öğrenir: Zaman yolculuğu! Ancak bu yolculuklarda genç kızın hislerine yer yoktur. Çünkü aşk, durumu daha da karmaşık hale getirmekten başka bir işe yaramaz!

Her Ailenin Sırları Vardır

16 yaşındaki Gwendolyn'in her genç kız gibi normal bir hayatı vardır. (Gwendolyn ismiyle ne kadar normal olabilirse artık) Tabii kadınlardan oluşan büyük ailesinin ona söz etmekten kaçındığı aile sırlarının dışında. Sadece ailenin göz bebeği ve en büyük umudu kuzen Charlotte'un bildiği sırlardır bunlar. Gwen'in soyunda zaman yolculuğu geni vardır ve son zaman yolcusu hesaplamalara göre 7 Ekim'de doğan (ki bu hesaplamaları yapanlardan biri de Isaac Newton'dur!) Charlotte'dur. Yıllarca bir zaman yolcusu olmak için hazırlanan Charlotte, dans, piyano, adab-ı muaşeret, eskrim gibi dersler almış ve en iyi şekilde yetiştirilmiştir. Ama önemli bir eksik vardır: Charlotte hala ilk zaman sıçrayışını yapamamıştır! Başı ağrımaya bile başlamamıştır. Charlotte'dan 1 gün sonra doğan Gwen için ise işler çok daha farklıdır. Sakarlıkları günden güne artmaktadır. Bir süredir kısa süreli baş ağrıları çekmesi de cabasıdır. Okul yemeklerinin ne kadar kötü olduğu düşünülürse bu ağrıların açlıktan olması da mümkündür.

Ufak Bir Baş Ağrısı Bir Gün Kaderini Değiştirebilir

Charlotte büyük günün gelmesini bekleye dursun, Gwen bir gün kendini geçmişte buluverir! (hep yanlış hesap yapan kahrolasıca Newton'un yüzünden!) Başta çocukluğundan beri gördüğü hayaletler ve iblisler gibi bunun da bir çeşit delilik belirtisi olduğunu düşünse de (ki en iyi arkadaşı Leslie, Gwen'in gördüğü hayaletlerin gerçek olduğuna inanmaktadır hatta bir tek o inanıyor bile olabilir) bir kaç kontrolsüz sıçrayışta başına gelen tehlikeli olaylardan sonra annesine durumu açıklamaktan başka çaresi kalmaz. 16 yıl önce saklanan bir sır Gwen'in tüm hayatını değiştirmiş ve bir anda kendini 12. zaman yolcusu olarak buluvermiştir!

18. Yüzyıl İngiltere'sine Hoş Geldiniz

Hem masalsı hem de fantastik bir dünyanın kapıları böylece Gwen'e açılmış olur. Bir yandan yetiştirilmesindeki eksikler yüzünden istenen zaman yolcusu olamadığı her seferinde yüzüne vurulurken, diğer yandan aşırı yakışıklı ama bir o kadar da sinir bozucu zaman yolcusu Gideon ile bazı görevleri yerine yetirmek zorunda kalır. Sırrın ardındaki sırrı bulmaya çalışan ikilimizi pek çok tehlikeli görev beklemektedir. 16 yıl önce her ne olduysa, artık gerçekleri öğrenmenin ve doğru olanı yapmanın tam zamanıdır!

18. yüzyıl ile günümüz arasında geçen fantastik, romantik ve bir o kadar da komik harika bir seriye hazır olun! Aşk Tüm Zamanların İçinden Geçer, hep karşımıza çıkan soruyu yeniden düşünmenize sebep olacak: Bir zaman yolcusu olsaydınız nereye ve hangi zamana gitmek isterdiniz?

Yakut Kırmızı uzun zamandır okuduğum en eğlenceli, en matrak ve en şirin kitaptı *-* Çok çok çok sevdim yahu! Neyse ki ilk çıktığı zaman fark etmemişim kitabı. Ciltli olması ayrıca sevmeme neden oldu çünkü. Annem bile her gördüğünde eline alıp okumak istiyor kitabı düşünün xD Tabii ben de her seferinde ona göre olmadığını açıklamak zorunda kalıyorum T_T #direngizem

Yazarımız bol karakterli bir seri yazmış. Gwen'in ailesi (annesi, kardeşleri, anneannesi, halası, teyzesi, kuzeni falan filan), zaman yolcularının muhafızları, Gwen'in liseden arkadaşları, ara sıra karşımıza çıkan ilginç hayaletler ve tabii ki zaman yolculuğunu anlatan her kitapta olacağı gibi gittiği zamanlarda yaşayan diğer karakterler... Bu kadar çok karakter olmasına rağmen yazarımız bize kısa kısa da olsa her bir karakter hakkında bilgi vermeyi başarıyor. Karakterlerin iyisini de kötüsünü de sevdiğimi söyleyebilirim. Sinir bozucu Charlotte ve onun gıcık annesini bile okumaktan zevk aldım.

"Düşünsene! Bununla nasıl başa çıkacak? Hiçbir şeyden haberi bile yok... Son on yılda öğrenmiş olduklarımızı nasıl telafi edecek?" dedi Gideon.
"Evet, zavallı Gwendolyn," dedi Charlotte. Sesi nedense içten değildi. "Ama yine de kendine özgü yetenekleri var."
Ah, bu gerçekten çok hoştu.
"Kız arkadaşlarıyla kıkırdayıp durmak, mesaj yazmak ve filmlerin oyuncularını ezberden saymak. Bunları gerçekten iyi yapabilir."
Hayır hiç hoş değildi.
Sayfa 173

Gwen harika bir karakter. Ana karakterde sevdiğim pek çok özelliğe sahip: Zeki, komik ve hazır cevap.  Kızın tüm bilgisizliğini ve sakarlıklarını yüzüne vurduklarında ve neredeyse her sorunda suçu ona attıklarında bile rahat tavırlarıyla karşısındakini deli etmeyi başarıyor ve ben bu haline bayıldım! Onun yerinde olsam zırıl zırıl ağlardım büyük ihtimalle =D Leslie ve Gwen'in zaman yolculuğu sohbetleri ayrıca okunmaya değer! O ikisi yüzünden gecenin bir vaktinde gülme krizlerine bile girdim =D Gideon ise güçlü, cesur ve kendini beğenmiş tavırlarıyla Gwen'i büyülemeyi başarıyor. Tabii zavallı kızımıza yapmadığı  da kalmıyor çocuğun. Hem sinir oluyor hem de cazibesine kapılmadan edemiyoruz 

Kitabın sonu "ahh keşke burada bitmeseydi" dedirtiyor. Elinizde serinin devam kitabı Safir Mavi varsa keyfinize diyecek yok. Sanki tek kitapmış da sonradan bölmüşler gibi çünkü. İlk kitabın ne zaman bittiğini, ikincisine ne zaman geçtiğinizi fark etmeyebilirsiniz. Bu nedenle serinin bitmesini beklemenizi ve tüm seti tek seferde almanızı şiddetle öneririm. Ayrıca kitabın kalın göründüğüne bakmayın. O kadar akıcı ki 1 günde bitiveriyor. Bunda yazı boyutunun büyük olmasının ve sayfa kenarlarındaki boşlukların da etkisi var =) Size önerim CİLTLİ ALIN!

Kitabın bir de Rubinrot adında Mart 2013'te gösterime giren filmi var. Şöyle kısa kısa baktım da konuyu biraz karıştırdıklarını ve pek beğenmediğimi söylemeliyim.



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder