1 Kasım 2014

[Blog Tur] Hiçliğin Kıyısında - J.A. Redmerski | Tanıtım Videosu


Tesadüf, yazgıya verilen hayali bir isimden ibarettir...


Kitap: Hiçliğin Kıyısında
Yazar: J. A. Redmerski
Yayıncı: Ephesus Yayınları
Çeviri: Süreyya Çalıkoğlu
Yayın Tarihi: Ekim 2014 
Sayfa Sayısı: 467
Seri Adı: Hiçliğin Kıyısında #1
Tür: Yeni Yetişkin, Günümüz Aşk

Puanım:
 

Yirmi yaşındaki Camryn, alışılmışın dışında bir yaşam tarzı düşlemektedir. Fakat başına gelen trajediler bu yaşamı kendisinden zorla çekip alınca, ilk bulduğu otobüse atlayarak varış noktasını bilmediği bir yolculuğa çıkar. Çıktığı bu kendini yeniden keşfetme yolculuğunda, kendisi gibi nereye gideceğini bilmeyen, Andrew Parrish adında biriyle tanışır. Fakat Andrew'un da bazı karanlık sırları vardır.

Andrew yolculukları esnasında Camryn'e kimseye bağlı kalmadan, içinden geldiği gibi yaşama, en derin ve kuytu arzularına teslim olma sanatını öğretir. Ancak Andrew'un ondan gizlediği sır yolun sonunda kendisini beklemektedir. Bu sır ikiliyi bir araya getirebilecek midir, yoksa onları sonsuza dek birbirlerinden ayrılmaya mı mahkûm edecektir?

Etrafımızdaki her şeyden herkesten bunaldığımız, sıkıldığımız anlar vardır. Sanki saatli bir bombaymış da her an patlayacakmış gibi hissederiz. İşte bu anlardan birinde sadece gerekli olan bir kaç parça kıyafet ve eşyayı küçük bir çantaya sığdırıp bilmediğiniz bir istikamete yol aldığınızı düşünün. Önemli olan gittiğiniz yer değil, yalnız kalıp düşünebilmek. İşte Camryn Bennett'in de yaptığı tam olarak bu. Aşık olduğu çocuğu 1 sene önce kaybetmiş. Üstüne bir de abisi hapse girip ebeveynleri boşanınca geriye sadece çocukluk arkadaşı kalmış. Her şey daha da kötüye gidemez derken bir anda en yakın arkadaşını da kaybedince Camryn çareyi oradan uzaklaşmakta buluyor. Aklına gelen ilk yere otobüs bileti alan kızımız, bu yolculuk sırasında yakışıklı bir yabancı ile tanışıyor: Andrew Parrish. Andrew hayli sinir bozucu ve sevimli birisi. Yolculukları sırasında Andrew'un da düşünmek ve bir şeylerden uzaklaşmak için bu yolculuğa çıktığını öğreniyoruz. Andrew, bu güne kadar okuduğum yeni yetişkin kitapları içinde en sevdiğim erkek karakter oldu diyebilirim.

"Teşekkür ederim. Her şey için... Giysilerini katlamak yerine çantaya tıkmamı sağladığın için, arabada uyanmayayım diye müziği kıstığın için, restoranda şarkı söylediğin için. Bana yaşadığımı hissettirdiğin için."
Camryn | Sayfa 267

Ruh eşinizi bulduğunuzda artık çok geç kaldığınızı anlarsanız ne yaparsınız? Andrew, Camryn'e birlikte yolculuk etmeyi ve anı yaşamayı teklif ettiğinde Camryn hiç düşünmeden kabul ediyor. Keyifli bir yolculuğa çıkan ve birbirlerini daha yakından tanımaya başlayan karakterlerimizin kafasında tek bir şey var: Onu sevebilirim ama sevmemeliyim. Camryn'in sebeplerini bilsek de Andrew'un neden böyle düşündüğünü, neden aşık olmaktan bu kadar korktuğu halde Camryn'den bir türlü ayrılamadığını anlayamıyoruz uzun süre. Andrew'un sakladığı sır ne? Camryn, kendini ona teslim edebilecek mi? Tüm bu soruların cevaplarını öğrenebilmek için kitabı okumanız gerekiyor *-*

Yürek daima akla galip gelir. Her ne kadar pervasız, intihara meyilli, mazoşist olsa da her zaman istediğini yaptırır.
Andrew | Sayfa 358

Yeni Yetişkin türünde çok sık kitap çıkar oldu. Aslında böyle bir türde bildiğim ilk kitap The Edge of Never olmasına rağmen en son çıkan olunca o arada bu türden soğumuş bulundum. Kitapların konuları hep birbirine benzediği ve içinde en az erotik kitaplardaki kadar cinsellik barındırdığı için bu kitabın da diğerleri gibi ilgimi çekmeyeceğini düşünmeye başlamıştım. Yanılmışım. Camryn'in yolcuğu beni büyüledi. Kitabın kurgusu, o yolculuk teması, özgürlük hissi ve anlatılan aşkın diğer kitaplar gibi basit olmayışı beni öyle çok etkiledi ki kitabın sonunun oldubittiye getirilmesinden puan kırmaya gönlüm el vermedi. Karakterlerin yolculukları sırasında kendimi kaptırıp aptal gibi sırıttğım da oldu, çaldıkları şarkıları farkında olmadan mırıldandığım da (klasik rock candır :P ). Özellikle karakterlerimiz The Civil Wars'ın en sevdiğim şarkısı Hollow Barton'ı birlikte söylemek için pratik yaptıklarında günlerce o şarkıyı çalıp durdum evde. Her şey çok güzel derken yazar tabii ki yaptı yapacağını. Kitaba kendimi çok kaptırdığımdan mıdır bilmiyorum ama neyin geldiğini anlayamadım bu sefer. Genelde hep tuttururum şu sonları ama Andrew'un sırrına hazırlıksız yakalandığımı  itiraf ediyorum. Ben daha farklı şeyler düşünmüştüm. Bir anda tüm ruh halimi değiştirip saç baş yolmama sebep olduğun ve son bölümde yaptığın nanik için teşekkürler Jessica Redmerski -_- Lanet olsun sana!

Kitabın sonu için belki aranızda daha farklı bitmeliydi diyenleriniz olacaktır ama ben bu halinden memnunum :D Eğer farklı bitmiş olsaydı kesin puan kırardım. Diğer yandan sonunu oldubittiye getirmese fikrim değişebilirdi.

Serinin ikinci kitabı The Edge of Always geçen sene yurtdışında çıktı. İki kitaplık seri olduğu için beklemeyi düşünenlere peşinen söyleyeyim beklemenize hiç gerek yok. Evet, karakterlerimizin hikayesinin devamı ancak ilk kitabın bir sonu var. Merak etmeyin ^-^


Tanıtım Videosu

Youtube'da çokça fan videosu bulabilirsiniz ama bence en güzeli benim yaptığım (çok da mütevazıyımdır) =P

27 Ekim - 2 Kasım Tur Programı

27 Ekim   mirielenda.blogspot.com  |  Kitap Yorumu - Ön Okuma
28 Ekim   raflarinarasindan.blogspot.com  |  Kitap Yorumu - Yazar Tanıtımı
29 Ekim   sssuigenerisss.blogspot.com  |  Kitap Yorumu - Bunları Biliyor musunuz?
30 Ekim   kutsalyorumcu.blogspot.com  |  Kitap Yorumu - Alıntılar
31 Ekim   thcodex.blogspot.com |  Kitap Yorumu - Tanırım Videosu
01 Kasım pinucciasbooks.blogspot.com |  Kitap Yorumu  -  Yazarla Söyleşi
01 Kasım sohbetedecekkimseyok.blogspot.com  |  Kitap Yorumu
02 Kasım tugceninkitapligi.com  |  Kitap Yorumu - Bonus Sahne

1 yorum :

  1. Tanıtım videosuna bayıldııımm ^_^ siparişim gelse de okusam yaaa!!
    5 vermişsin kesin severim o zaman ben bunuu ^_^

    YanıtlaSil