22 Mart 2015

[Blog Tur] Trendeki Kız - Paula Hawkins | Tanıtım Videosu


Kitap: Trendeki Kız
Yazar: Paula Hawkins
Yayıncı: İthaki Yayınları
Çeviri: Aslıhan Kuzucan
Yayın Tarihi: Mart 2015 
Sayfa Sayısı: 360
Orijinal Adı: The Girl On The Train
Tür: Gerilim, Polisiye, Psikolojik

Puanım:



Rachel her gün aynı trene binip aynı çifti izliyordu. Çiftin başına gelenleri bütün ülke duyduktan sonra, hayatlarına dâhil olmaya karar verdi.

Rachel, kocasından ayrılmış ve yakın arkadaşıyla yaşamaya başlamıştır. İşi ve evi arasındaki yolu banliyö treniyle katetmektedir. Her gün trenin durduğu istasyonlardan biri olan kocasıyla yaşadığı semte geldiğinde bir çiftin hayatına izinsiz girmiş oluyordur. Her gün onların mükemmel görünen hayatını izler, hatta onlara isim bile vermiştir: Jess ve Jason. Alkolik olduğu, eski çevresinden tamamen koptuğu ve özellikle de hala aşık olduğu kocasından boşandığı için Rachel bu çifte imrenmektedir. Ta ki Jess, Jason'u aldatana kadar. Rachel olayın tek tanığı olarak Jess diye adlandırdığı Megan'ın kaybolduğunu gazetelerden öğrenince bildiklerini polise anlatmaya karar verir. Ancak bunu yaptığı andan itibaren kendini bu davaya adayıp Megan'ın dünyasına dahil olur. Kendisini hiç ilgilendirmeyen bu davada aslında büyük bir rolü olduğundan habersizdir.

Trendeki Kız, üç birbirinden sinir bozucu kadının bakış açısından anlatılıyor hikayeyi. Rachel, alkolik ve burnunu başkalarının işlerine sokan, saplantılı, aciz bir kadın. Megan, iyi bir kocası olmasına rağmen bir türlü mutlu olamayan, geçmişinde yaşadıkları yüzünden psikolojik sorunlar yaşayan ve kocasını aldatan bir kadın. Anna, Rachel'ın kocasını evliyken ayartmış, boşanmasına sebep olmuş ve bundan hiçbir zaman rahatsızlık duymamış bir kadın. Bu üç karakterin bir hikayeyi anlatması okuru kesinlikle kitaptan soğutmalı diye düşünürsünüz ama işte tam da bu anda yazarın başarılı anlatımı ve kitabın sağlam kurgusu devreye giriyor ve ortaya böyle başarılı bir eser çıkıyor. Tebrikler Paula!

Megan kayıp ve karakterlerden birinin bunda parmağı var. Paula kitabın başından itibaren kartlarını açık oynuyor. Kimlerden şüpheleneceğimiz hep belli ama hangisi gerçek zanlı. Aslında daha başlarında suçluyu bulmuş olabilirsiniz ama yazar öyle güzel etkiliyor ki, her bölümde tahmininizden biraz daha sapıyor, başkalarından şüphelenmeye başlıyorsunuz. Bunun dışında Megan'ın anılarında yaşanan bazı olayların kitabın sonunda başka bir şekilde yaşandığının anlaşılması ile yazar okuru ters köşe yapmayı başarıyor. Dahiyane, değil mi?

Trendeki Kız her ne kadar başarılı bir kitap olsa da puan kırdığım bir yanı var. Anlatımın güzelliğine rağmen kitap olayların yavaş ilerlemesinden dolayı biraz durağan. Bu da tam anlamıyla bir polisiye etkisi yaratmıyor, aksine psikolojik gerilim romanı olduğunu söylemek daha doğru olur. Zaten polislerin yardımından çok üç kadının hayatından kesitlerle olayı çözmeye çalışıyoruz. Hatta ben hiçbir romanda bu kadar başarısız polis karakterler görmemiştim. Rachel da olmasa işleri iş =D

Türünün başarılı bir örneği olan Trendeki Kız, yazarın çıkış kitabı ve film hakları çoktan alındı. Sinemaya nasıl uyarlanır bilmiyorum ama izleyeceğim kesin.


Tanıtım Videosu


18 - 22 Mart Tur Programı

18 Mart   raflarinarasindan.blogspot.com  |  Kitap Yorumu - Ön Okuma
19 Mart   mirielenda.blogspot.com  |  Kitap Yorumu - Bunları Biliyor musunuz?
20 Mart   sohbetedecekkimseyok.blogspot.com  |  Kitap Yorumu - Yazar Tanıtımı
21 Mart   thcodex.blogspot.com  |  Kitap Yorumu - Tanıtım Videosu
22 Mart   pinucciasbooks.blogspot.com |  Kitap Yorumu

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder