24 Mayıs 2015

[Blog Tur] Karmakarışık - Emma Chase | Kitap Yorumu

 

Kitap: Karmakarışık
Orijinal Adı: Tangled
Yazar: Emma Chase
Yayıncı: Ephesus Yayınları
Çeviri: Deniz Beril Bacaklılar
Yayın Tarihi: Mayıs 2015 
Sayfa Sayısı: 433
Seri Adı: Karmakarışık #1
Tür: Yetişkin, Günümüz Aşk

Puanım:
 

Zengin, yakışıklı ve kendini beğenmiş Drew Evans ile güzel, zeki ve hırslı Katherine Brooks buluştuğunda işlerin karmakarışık hale gelmesi şaşılacak bir şey değildir.

Drew Evans'ın işi, milyon dolarlık anlaşmalar yapmak ve New York'un en güzel kadınlarını tek bir gülümsemeyle baştan çıkartmaktır. Peki, öyleyse neden yedi gündür evden dışarı çıkmıyor? Neden mahvolmuş, sefil bir halde ve depresyonda? Ona sorduğunuzda size sebebinin grip olduğunu söyleyecektir fakat hepimiz bunun doğru olmadığını biliyoruz.

Katherine Brooks, Drew'un babasının yatırım bankacılığı firmasında işe başladığı anda gösterişli playboyun hayatındaki her alanın bir karmaşaya sürüklenmesine sebep olmuştur. Profesyonel alandaki yarışları Drew'un cesaretini kırıyor, Katherine'e karşı hissettiği çekim dikkatini dağıtıyor ve onu yatağa atma girişimlerindeki başarısızlığı ise tamamen sinirlerini bozuyordur.

Nasıl oluyordu da kadının biri çıkıyor ve ağzı iyi laf yapan çapkın bir adamı mahvolmuş, umutsuz biri haline getirebiliyordu? Hayatta asla sahip olmak istemediği tek şeyi gerçekleştirerek.

Drew Evans, işinde başarılı, zeki, yakışıklı, karizmatik ve esprili bir adam. Hafta sonları arkadaşlarıyla kulüplerde alemler yapıp her gece başka kadınlarla birlikte oluyordu. Ta ki güzeller güzeli Kate ile tanışana kadar. Drew onu görür görmez tutuluyor hatta onu da yatağa atmak için elinden geleni yapıyor ama Kate nişanlı olduğu için onu geri çeviriyor. Drew, hafta sonu tanıştığı afeti düşünedursun Kate iş yerinde çıkıyor Drew'un karşısına. İşte o andan itibaren şenlik başlıyor. Drew her ne kadar hovardaların kralı da olsa şirkette birisiyle ilişkiye girmemek gibi bir kuralı var ve bir kadın ne kadar ilgisini çekerse çeksin işi her zaman önce geliyor. Peki Kate için bu tabuları yakabilir mi? Kate ve Drew'un iş konusundaki rekabeti ikilinin ilişkisini bambaşka bir boyuta taşıyor. Şirketin en iyisi olmak için savaşırken Drew'un kurallarının da Kate'in nişanlısının da bir önemi kalmıyor. Şimdi Drew "Grip" ve onu iyileştirecek tek ilaç Kate'in ta kendisi.

Bir kadın yazar erkeğin dilinden nasıl böyle bir kitap yazabilir?! Karmakarışık, playboyumuz Drew Evans'ın gözünden anlatılıyor. Normalde kadın yazarlar erkeklerin düşüncelerini yeterince doğru veremezler ve bu karakterin içinde kadınsı bir yön bulmamıza sebep olur. Böyle kitaplardan ne kadar nefret ettiğimi anlatamam. Emma Chase ise harika bir iş çıkarmış. Kitabın esprili ve erotik sahneleri de dahil baştan sona sıkmayan, eğlenceli bir anlatımı var. Drew Evans çok ama çok komik bir karakter. Nasıl "Grip" olduğunu anlatırken sanki sizinle sohbet ediyor. Bir yandan espriler yaparken diğer yandan erkeklere dair tüyolarla kadınları uyarıyor. Aklı fikri sekste ve tam da bir erkeğin yapacağı salakça hataları yapıyor. Kitap 433 sayfa olmasına rağmen tadı damakta kalıp çabucak bitiveriyor.

Orada bir yerde bunu okuyan hanımlar, size benden – ücretsiz – bir nasihat. Kulüpte az evvel tanıştığınız bir adam size bebeğim, tatlım, meleğim gibi tatlı sözlerle mi hitap ediyor? Sakın, size ölüp bittiği için, şimdiden şirin hitaplar bulmaya çalıştığını düşünme hatasına düşmeyin. İşin aslı, ya gerçek adınızı unutmuştur ya da zaten aklında tutmaya zahmet etmiyordur.
Drew | Sayfa 16

Çoğu yetişkin romanında kadın karakter aptallığıyla bizi çileden çıkarır. Kate kesinlikle onlardan biri değil. Başarılı, zeki ve güzel kızımız. Verdiği kararların hepsini haklı bulduğumu söyleyebilirim. Yan karakterleri de çok beğendiğimi söyleyeyim. Özellikle de yeğen Mackenzie ve her küfür ettiğinizde içine 1 dolar koymak zorunda kaldığınız para kavanozu favorimdi. Drew varını yoğunu o kavanoza yatırırken hunharca güldüm. Matthew, Dee, Kaltak ve diğerleri... Emma Chase karakterlerinin hepsini özene bezene yaratmış *-*

Savaşları, eylemler kazanır. Yaraları, eylemler iyileştirir. Sözler değil. Sözler ucuzdur.
Drew | Sayfa 305



En son bu kadar komik diyebileceğim aynı türdeki Wallbanger kitabını okumuş ve ilk yarısını ne kadar sevsem de ikinci yarısında çok sıkılmıştım. Benimle aynı düşünenlerin ya da Wallbanger'ı çok beğenenlerin bu Karmakarışık'ı okumasını şiddetle öneririm.

Karmakarışık, 4 kitaplık serinin ilk kitabı. Serinin diğer kitaplarının adları ise sırasıyla Twisted, Tamed ve Tied. Twisted, Karmakarışık kitabının bittiği yerden 2 sene sonrasını Kate'in gözünden anlatıyor. Tamed ise Drew'un en yakın arkadaşı Matthew'in aşk hikayesini anlatıyor (tabii ki Matthew'un gözünden). Tied kitabında yeniden Drew ve Kate var. Drew'un gözünden anlatılan kitap karakterlerimizin mutlu sonlarını anlatıyor. Serinin devamı çok ara verilmeden çıksa süper olur *-*

Bu arada kitabın ciltli olduğunu ve cildi kadar çevirisini de çok beğendiğimi söyleyeyim. Böyle kitaplarda iki kapak olması iyi oluyor. Mesela ben kitabı çaktırmadan iş yerinde okudum :P


21 Mayıs - 24 Mayıs Tur Programı

21 Mayıs   tugceninkitapligi.com  |  Kitap Yorumu
21 Mayıs   sssuigenerisss.blogspot.com  |  Kitap Yorumu - Ön Okuma
22 Mayıs   raflarinarasindan.blogspot.com  |  Kitap Yorumu - Yazar Tanıtımı
22 Mayıs   sohbetedecekkimseyok.blogspot.com  |  Kitap Yorumu - Alıntılar
23 Mayıs   mirielenda.blogspot.com  |  Kitap Yorumu - Bunları Biliyor musunuz?
23 Mayıs   thcodex.blogspot.com |  Kitap Yorumu
24 Mayıs   kitaptelvesi.blogspot.com  |  Kitap Yorumu - Alıntılar
24 Mayıs   tugceninkitapligi.com  |  Bonus Sahne

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder