19 Ağustos 2016

Filmi Çıkmadan Önce Mutlaka Okunması Gereken Kitaplar

2016'nın kitapseverlerce merakla beklenen filmi Senden Önce Ben'in sinemadan kalkmasının ardından yeni arayışlara girenler için yıl bitmeden gösterime girecek kitap uyarlamalarının bir listesini yapayım dedim. Eğer içlerinden okumadıklarınız varsa fırsatı değerlendirip tatil bitmeden okumanızı şiddetle tavsiye ederim.


1. OYUN Listenin en başında muhtemelen çoğunuzun kitap olduğunu bile bilmediği bir gençlik filmi var. Oyuncularının cesaretini test eden ve bunu canlı olarak yayınlayan, cezbedici para ödülleri ile oyuncuların aklını başından alan Sinir (Nerve) adındaki bir internet sitesine kaydolan Vee, kendini keyifli bir oyunun içinde bulur. Başlarda bu cesaret verici oyunlar kendisi gibi oyuncu olan Ian ile tanışınca keyifli gelse de zamanda tehlikeli bir hal almaya başlar. Vee oyundan çıkmak istese de Sinir buna izin vermediği sürece bu mümkün değildir. Altın Kitaplar tarafından ülkemizde Oyun Bitti adıyla yayımlanan kitabın uyarlaması 26 Ağustos'ta sinemalarda olacak. Fragmanı için tık!




2. HAYAT IŞIĞIM Sonbaharın gelişiyle dram dolu filmler de gösterime girmeye hazırlanıyor. Tam da havası diyorsanız bu film ilginizi çekebilir. Büyük bir aşkla birbirini seven Tom ve Isabel bir türlü çocuk sahibi olamıyordur. Sonu kötü biten üç hamileliğin ardından mutlu evliliklerinde çatlaklar oluşmaya başlamıştır. Bir gün kıyılarına vuran bir tekneden bebek ağlamaları gelir. Kimsesiz bebeği Isabel bir lütuf olarak görür ve Tom buna karşı çıksa da bebeği sahiplenir. Gerçeği herkesten saklar ve kendi bebekleri olduğunu söylerler. Ama yıllar sonra ortaya çıkan bir gerçek ile hayatları altüst olacaktır. Başrollerinde hızlı yükselişi ile dikkatleri çeken Oscar ödüllü genç aktris Alicia Vikander ve Oscar adayı yakışıklı aktör Michael Fassbender var. Sırf oyunculuklar için bile izlenmesi gerektiğini kanaatindeyim. Pegasus Yayınları'ndan orijinal ismine sadık kalınarak Okyanuslar Arasındaki Işık adıyla yayımlanan kitap tarihi kurgu severlerin ilgisini çekebilir. Bu arada Türk sinema sektöründe yabancı filmlere çevrilebilecek isimlere sahipken yeni isim uyduran sivri zekalı her kimse lanetliyorum kendisini. İnsan bir bakar bu kitap çevrilmiş mi dilimize diye -_- Filmin gösterim tarihi 2 Eylül. Fragmanı için tık!


3. BAYAN PEREGRINE’İN TUHAF ÇOCUKLARI Fantastik severlerin merakla beklediği filmlerden biri ile devam ediyoruz. Yaşadığı trajik olayların ardından Galler kıyılarındaki bir adaya gelen Jacob, burada Bayan Peregrine’in evini keşfeder. Yetimhane olarak kullanılan evde özel güçleri olan çocuklar yaşamaktadır. Filmin yönetmen koltuğunda Tim Burton var. İthaki Yayınları'ndan aynı adla yayımlanan kitap kaliteli baskısı ve içindeki ürkütücü fotoğraflarla da ilgi çekmeyi başarıyor. Filmin gösterim tarihi 30 Eylül. Fragmanı için tık!




4. TRENDEKİ KIZ Evden işe, işten eve gitmek için her gün kullandığı banliyö treniyle geçtiği istasyonlardan birinde her gün gördüğü ve gıpta ile baktığı genç çiftin başına gelen trajik olaya kayıtsız kalamayan Rachel, suçluyu bulmayı kafasına koyar. Ancak bunu yaparken işleri daha çok karıştırdığının farkında değildir. Ülkemizde çıktığı günden itibaren aylarca çok satanlar listesinden düşmeyen gerilim romanı Trendeki Kız, yine İthaki Yayınları etiketiyle yayımlanmıştı. Kitap Oburları olarak turunu yaptığımız romanın film uyarlaması merakla bekleniyordu ki fragmanı da hem okurların hem de psikolojik gerilim filmi severlerinin beklentilerini karşıladı. Özellikle Gone Girl (Kayıp Kız) kitabını okuyanların ya da filmini izleyenlerin seveceği türde bir kitap. Emily Blunt'ın Rachel karakterini canlandırdığı film 7 Ekim'de gösterime girecek. Fragmanı için tık!


5. CEHENNEM Simgebilim Profesörü Robert Langdon'un maceraları kaldığı yerden devam ediyor. Bu sefer rotasını üç imparatorluğun merkezi olmuş, insanlık tarihi kadar eski, dünyanın incisi İstanbul'a çeviriyor. Cehennem, ünlü yazar Dan Brown'un Altın Kitaplar etiketiyle yayımlanan Robert Langdon serisinin 4. kitabı. Tom Hanks'in bir kez daha Robert Langdon'ı canlandırdığı filmde Felicity Jones da ona eşlik ediyor. Kitaplarında bilimkurgu, din ve sanatı gerilimle harmanlayan yazarın bu kitabı özellikle Dante'nin İlahi Komedya'sına ilgi duyanların hoşuna gidebilir. Tabii seriye başlamayanların her ne kadar konuları farklı da olsa doğru sıraya göre kitapları okumalarını tavsiye ederim. Filmin gösterim tarihi 14 Ekim. Fragmanı için tık!



6. FANTASTİK CANAVARLAR NELERDİR, NEREDE BULUNURLAR Sıradaki filmimiz özellikle Harry Potter severleri ilgilendiriyor. Her büyücünün evinde bulunması gereken eserlerden biri olarak kabul edilen Fantastik Canavarlar Nelerdir Nerede Bulunurlar kitabının hayali yazarı Newt Scamander'ın başından geçenleri konu alan filmin başrolünde Oscar ödüllü aktör Eddie Redmayne var. Filmi bir uyarlama olarak kabul edebilir miyiz emin değilim ancak film ismini kitaptan aldığı için listeye eklemek istedim. Kitabın Türkçesi Yapı Kredi Yayınları etiketiyle yayımlanmış. Gösterim tarihi 18 Kasım. Fragmanı için tık!



Listede benim en çok merak ettiğim film Trendeki Kız. Ama diğerlerini de sinemada izlemeyi planlıyorum. Okyanuslar Arasındaki Işık ve Bayan Peregrine’in Tuhaf Çocukları da filmi izlemeden önce okumayı planladığım kitaplar. Peki siz hangilerini izlemeyi/okumayı planlıyorsunuz?

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder