28 Nisan 2013

Kitap Alışverişlerinde Yeni Durağım: Scala


Ejder Ateşi turunda dağıttığımız indirim çeklerinden biz de ekip olarak payımıza düşenleri aldık ve fuardaki indirimlerin de yeterli olmamasını fırsat bilip Scala'ya hücum ettik. Aşağıdaki fotoğrafta görmüş olduğunuz kitapları 25 Nisan'da sipariş ettim ve aynı günün akşamı kargoya verilmişti bile. Aras Kargo bizim buralarda daha iyi çalışıyor olsa sanırım 24 saatte kitaplarıma kavuşmuş olurdum ancak 27 Nisan sabahına kadar beklemek zorunda kaldım. Scala'nın ne kadar hızlı çalıştığını farketmişsinizdir. Şuraya bir + koyalım.

Kitaplar içi patpat (siz Türkler ne diyor) kaplı kağıttan paket içinde geldi. D&R'da da kullanılan bu paketleme yöntemini yeterli bulmuyorum. Paketten çıkarttığımda kitapların sırtlarındaki ezilmeleri görmemek mümkün değildi. Özellikle Tatlı Bela'nın hem sırtı hem de arkası deforme olmuş.Ve ben bu konuda aşırı hassas biriyimdir T_T (huylu da diyebilirsiniz) Keşke karton kutuya koysalarmış. Buradan bir - veriyorum.

Genel olarak kitaplarda %15-25 arası indirim var. Bu haftaya özel Epsilon kitaplarında %30 indirim vardı. Üstüne %15 indirim çekini de ekleyince cazip bir fiyata aldım kitapları. Gerçi D&R'dan alsam bir kaç lira oynuyordu sadece ama olsun. Scala'dan ilk alışverişim ve elimde hala 2 indirim çeki var. Mayısın sonuna kadar başka bir alışveriş daha yapmayı düşünüyorum.

Neler aldığımdan da biraz bahsedeyim:

Kusursuz Kimya - Simone Elkeles : Çıkmasını beklediğim bir YA romanıydı. Her ne kadar yazılara uygulanan üç boyut kapaktan tiksinmeme sebep olsa da bununla yaşayabileceğime karar verdim =D

Kolay - Tammara Webber : Bu kitabın çıkmasını hiç beklemiyordum. Gerçi yayınevleri sözleşmiş gibi NA (new adult) türünde kitaplar çevirmeye başlayınca yakın zamanda göreceğimizi az çok tahmin ediyordum. Kitabı çok ama çok merak ediyorum. Hatta ilk bunu okuyabilirim. Hatta şuan masamın üzerinde okunmayı bekliyor. Hatta bu posttan sonra bir kaç bölüm okuya da bilirim hani (an itibariyle kitabı okumaya karar verir)

Tatlı Bela - Jamie McGuire : Bu kitabı bilmeyen kaldı mı? Dünyanın en her bir listede birinci NA romanıymış. Şahsen ÜKG turunu duyurmadan önce hiç bilmediğim bir kitaptı (kahretsin cehalet işte). Ancak turlar, yorumlar falan filan derken o kadar çok övüldü ki almış bulundum. Umarım erkek karakter dışında başka güzellikleri de vardır kitabın.

Oniks - Jennifer L. Armentrout : Çok sevdiğim yazar Jen'in Lux serisinin devam kitabı. İlk kitaba tur yapmıştık hatırlarsanız. Benim için her zaman yeri ayrı olacak. Kitabı hemen okumayı düşünmüyorum. Devamının ne zaman geleceğini öğreneyim önce =)




Yayınevlerindeki kim daha çok bdsm/erotik kitap çıkartacak savaşı şimdide yerini new adult türüne bırakmış gibi görünüyor. Ehh biz okurlara da bu durumdan faydalanmak düşüyor tabii. Bu türde kitap çıkartacağını ilk duyuran (yani benim hatırladığım kadarıyla) Ephesus olmasına rağmen The Edge of Never'ın akıbeti heniz belli değil. Eylül-Ekim gibi çıkacağına dair dedikodular var ama ne kadar doğru bilinmez. Bakalım önümüzdeki aylarda başka ne gibi NA kitaplarını göreceğiz.

2 yorum :

  1. Scala'dan 2 kez alışveriş yaptım bende. Genelde memnun kaldım. Gecikme oldu mu arıyorlar. Arkadaşım bir sorunla ilgili aramış onunla da ilgilenmişler. Sadece tedarik ve ayraçlar sorun olmuştu bende. Baya bir beklemem gerekti gerçi yeni kitaplar adamlar ne yapsın. Benim için tek eksisi Dex'lerimin ayraçları içinde değildi. Onun dışında alternatif bir site olarak üst sıralara oturdu. Hele bu indirim kampanyaları devam ederse (:

    YanıtlaSil
  2. Hmmm evet ayraç göndermemişler hiç böyle bir gerçek var (yeni farkeder). Ama benim Oniks'ten ayraç çıktı *-* Okuoku'dan bir iki defa Dex kitabı aldığımda başıma geldi aynı durum benim de. Scala ilgili baya. Sadece paketlemelerini beğenmedim =(

    YanıtlaSil